منابع محلی در ولایت دایکندی میگویند که یک نمایشگاه دو روزه صنایع دستی، محصولات زراعتی و آثار هنری از جمله نقاشی با حضور ۳۵۰ زن تجارت پیشه در شهر نیلی برگزار شد.
رخشانه: علی مدد ساحل، مسوول ولایتی موسسه آقاخان در دایکندی به رسانهی رخشانه میگوید که این نمایشگاه روز(چهارشنبه، ۳۱ جوزا) برای مدت دو روز از سوی بنیاد آقاخان و در هماهنگی با ادارهی محلی طالبان در این ولایت برگزار شده بود.
این نمایشگاه در چوک«گل بادام» از مربوطات شهر نیلی، مرکز ولایت دایکندی برگزار شده و امروز به پایان رسیده است.
در این نمایشگاه،آثار هنری و صنایع دستی زنان، محصولات محلی از قبیل، لبنیات و فراوردههای زراعتی از قبیل محصولات فارمی مثل بادرنگ و بادنجان فارمی، محصولاتیکه از این فراوردههای زراعتی تولید میشود از جمله، ترشی، چکنی، کیچیپ و سایر موارد به نمایش گذاشته شده است.
علی مدد ساحل میگوید که هدف از برگزاری این نمایشگاه حمایت از زنان و تجارتپیشگان، معرفی صنایع دستی دایکندی و بازاریابی برای آنها بوده است.
ساحل میافزاید که در این نمایشگاه ۴۰۰ نفر از تجارتپیشگان از ۸ ولسوالی دایکندی که ۳۵۰ تن از آنها زنان هستند، صنایع دستی و تولیدات محلی خود را به نمایش گذاشتند.
در همین حال مصطفی صالح، رییس ادارهی اطلاعات و فرهنگ طالبان در ولایت دایکندی نیز میگوید که ادارهی محلی این گروه قصد دارد تا مکان مشخصی برای زنان تجارتپیشه آماده کنند تا آنها بتوانند به کارهای اقتصادی شان ادامه بدهند.
از سوی دیگر، زنان تجارتپیشه و تولید کنندگان صنایع دستی ولایت دایکندی نیز میگویند که برگزاری چنین نمایشگاهها برای رشد و معرفی تولیدات آنان نقش ارزندهای دارد.
بینظیر حسینی ۴۹ ساله و یکی از زنان تولید کنندهی صنایع دستی میگوید که در این دو روز فرصت خوبی برای معرفی محصولات دستساختهی خود داشته است.
بینظیر همچنان میگوید که از دو سال بدین سو این اولین بار است که در ولایت دایکندی چنین نمایشگاههایی برگزار میشود.
به گفتهی بینظیر، چنین نمایشگاهها باید سال چند بار برگزار شود، تا هم باعث تشویق صنعتکاران محلی و زنان تجارتپیشه گردد و هم زمینهی رشد دستساختههای آنان فراهم شود.
دوست محمد ۲۸ ساله و یکی از بازدید کنندگان این نمایشگاه میگوید که او از این نمایشگاه یک «کلاه هزارگی»، «یک کیلو قروت»، «یک دستمال دستدوزی شده» و «یک دستبند» خریداری کرده است.
وی از حکومت طالبان و موسسات داخلی و خارجی میخواهد تا از زنان تجارتپیشه و تولید کنندگان صنایع دستی حمایت جدی نمایند. او میگوید: «حمایت از این صنعتکاران، اقتصاد خانوادهها را رشد میدهد و باعث میشود تا اقتصاد خانوادهها بهتر شود.»
دوست محمد میگوید که او برای اولین بار بعد از سقوط دولت پیشین شاهد برگزاری این چنین نمایشگاهها در ولایت دایکندی بوده است و از این اقدام موسسهی آقاخان استقبال میکند.
در همین حال تعدادی از زنان اشتراک کننده در این نمایشگاه خواستار پایان دادن به محدودیتهای کشندهی طالبان بر حقوق زنان و دختران در کشور شدند.