منابع صحی در ولایت ننگرهار میگویند که شمار کودکانی که دچار سوءتغذیه هستند در این ولایت نسبت به سال گذشته افزایش یافته است.
رخشانه: داکتر سکندر غنی، رییس بخش سوءتغذیهی شفاخانه ولایتی ننگرهار و شماری از کارمندان صحی در این ولایت، امروز(دوشنبه، ۳ ثور) به خبرنگاران گفتند که در سال ۱۴۰۱ تعداد کودکان مبتلا به این بیماری حدود یک هزار و ۱۰۰ نفر بوده و در سال ۱۴۰۲ این تعداد به بیش از یک هزار و ۴۰۰ نفر افزایش یافته است.
آقای غنی با ابراز نگرانی از افزایش کودکان مبتلا به سوءتغذیه میگوید که در سال ۱۴۰۲، ۴۶هزار و ۷۵۲ کودک مشکوک به سوءتغذیه حاد و ۲۱۷هزار و ۳۴ کودک مشکوک به سوءتغذیه متوسط به بخش سوءتغذیهی این شفاخانه مراجعه کردهاند.
به گفته وی، علاوه بر بیماران سوءتغذیهی این ولایت، از چهار ولایت شرقی کنر، ننگرهار، لغمان و نورستان هم بیماران به این شفاخانه مراجعه میکنند.
کارشناسان صحی، سوءتغذیه را یک بیماری خطرناک برای کودکان میدانند و توصیه میکنند که خانوادهها باید به تغذیهی فرزندان خود توجه کنند.
روحالله نیازی، پزشک در شفاخانه حوزوی ننگرهار، میگوید که زایمان پی در پی، وضعیت بد اقتصادی مردم، کم توجهی خانوادهها به غذای کودکان و عدم آگاهی در زمینهی تربیت کودک از دلایل اصلی ابتلای کودکان به بیماری سوءتغذیه میباشد.
از سوی دیگر، برخی از خانوادههایی که فرزندانشان از سوءتغذیه رنج میبرند با ابراز نگرانی از وضعیت کودکشان میگویند که به دلیل وضعیت بد اقتصادی نمیتوانند غذای کافی برای فرزندان خود تهیه کنند.
آنها از طالبان میخواهند که زمینهی اشتغال برای شهروندان کشور را فراهم کنند تا با رفع مشکلات اقتصادی از سوءتغذیه نیز جلوگیری شود.
رحمانالله که پسرش از سوءتغذیه رنج میبرد، به رسانهی رخشانه میگوید: «فرزندم از سوءتغذیه رنج میبرد، همچنین فهمیدم که همسرم نیز به دلیل غذای ناکافی یا عدم دسترسی به غذای سالم از این بیماری رنج میبرد؛ اما منابع کافی برای تامین غذای مناسب را نداریم».
او همچنین میگوید که با آمدن طالبان به کشور، اشتغال به «بنبست» رسیده است و از طالبان میخواهد که برای مردم کار فراهم کنند.
این درحالی است که از زمان تسلط طالبان بر کشور و با اقدامات تندروانهی این گروه بهویژه در برابر زنان و دختران، بحران اقتصادی و ناامنی غذایی تشدید شده است.