مسئولان معارف در ولایت بامیان اعلام کردند که شماری از دختران دانشآموز به دلیل عدم آگاهی در مورد قاعدگی پس از رسیدن به این دوره، مکاتب را ترک کردند.
رخشانه: از روز جهانی آگاهی دهی بهداشت قاعدگی امروز( دوشنبه،۱۰ جوزا) در مکتب لیسه کارته صلح مرکز بامیان با حضور دهها دختر دانشآموز تجلیل شد.
این برنامه از سوی ریاست معارف با همکاری اداره یونسیف به منظور نهادینه شدن و آگاهی دهی در مورد قاعدگی برگزار شد.
محمد ایوب امیری، رئیس معارف بامیان در این مراسم گفت که به دلیل دوران قاعدگی، شماری ازدختران مکاتب را ترک کردهاند.
رئیس معارف بامیان میگوید که آمار دقیق در مورد این که چه تعداد از دختران دانشآموز پس از آن به دوران قاعدگی رسیدند و مکتب را ترک کردند، وجود ندارد.
براساس اطلاعات، در ولایت بامیان بیش از ۵۱ هزار طفل از مکتب بخاطر ازدواج زیر سن، دوران قاعدگی، کمبود معلمین، و مسیر طولانی مکاتب از روستاها و کمبود امکانات و دیگر چالشهای اقتصادی و باورهای سنتی از مکتب باز ماندهاند.
با این حال برخی از دختران نوجوان میگویند که دوران قاعدگی شرم نیست و آنان خواهان درج رهنمودهای صحی در مورد قاعدگی در نصاب درسی مکاتب هستند.
سلیمه یک تن از دانشآموزان لیسه کارته صلح بامیان میگوید:« به نظرم قاعده گی شرم نیست و دختران باید در این مورد آگاهیهای کامل صحی را در مکاتب و مراکز صحی دریافت کنند».
مسئولان ریاست امور زنان ولایت بامیان میگویند که براساس باورهای سنتی هنوز هم در این ولایت قاعدگی تابو است.
ذکیه رضایی، رئیس امور زنان بامیان گفت که باید موضوع قاعدگی درج نصاب تعلیمی معارف کشور گردد تا تمامی دختران از این حالت طبیعی بدن شان آگاهی داشته باشند.
۲۸ ماه می توسط انجمن NGO WASH مستقر در برلین آلمان به نام روز جهانی بهداشت قاعدگی نام گذاری شده است. چون ماه می پنجمین ماه سال میلادی است و بسیاری از زنان هم به طور متوسط پنج روز در هر ماه دچار خونریزی می شوند و چرخه قاعدگی زنان معمولا ۲۸ روز است، ۲۸ ماه می به عنوان نمادی برای توجه به بهداشت قاعدگی انتخاب شده است تا زنان جهان در این باره حرف بزنند.