مسئولان در ولایت بامیان میگویند که در این ولایت پس از رفع قرنطین و شروع دوباره مکاتب، تنها سه مکتب در ولسوالی کهمرد به دلیل ناامنیها بسته است.
محمد ایوب امیری، رئیس معارف ولایت بامیان به رسانهی رخشانه گفت تمامی مکاتب در این ولایت از تاریخ ۶ اسد بعد از رفع محدودیتهای ویروس کرونا، به شکل رسمی باز شده است.
آقای امیری گفت:« بعد از تاریخ ۶ اسد دروازه مکاتب در تمام ولسوالیهای بامیان باز بوده و همه دانشآموزان به شمول پسران و دختران به شکل عادی همه روزه به مکاتب میروند و هیچ نوع مشکل در ولسوالیهای بامیان که مانع رفتن شاگردان به مکاتب شود برای ما هنوز گزارش نشده است».
اما آقای امیری تاکید میکند که سه مکتب مختلط(دانشآموزان پسر و دختر) در والسوالی کهمرد به دلیل ناامنیها هنوز بسته است و دانشآموزان نتوانستهاند در آن ساحات امتحانات شان را سپری نمایند:« مکاتب مختلط دوآب میخ زرین، اشپشته و چهار تاق در ولسوالی کهمرد به دلایل ناامنی هنوز بسته است.»
آقای امیری همچنان افزود که مکتب« اشپشته» به دلیل این که در ساحه نوار مرزی بین ولایت بامیان و ولایت بغلان موقیعیت دارد، همه ساله در جریان درگیریها میان نیروهای امنیتی و گروه طالبان، برای چند مدت بسته میشود حتی گاهی به عنوان پایگاه نظامی از آن استفاده میگردد که در سال جاری نیز هنوز به دلیل ناامنیها بسته است.
در ولایت دایکندی نیز مکاتب بروی دانشآموزان باز است. رحمتالله سیرت، رئیس معارف ولایت دایکندی به رخشانه گفت که پس از شروع دوباره مکاتب، دانشآموزان به شکل عادی به مکاتب میروند.
آقای سیرت هرچند در مورد بسته بودن مکاتب در ولسوالی پاتوی این ولایت جزئیات نمیدهد اما میگوید که«در ولسوالی پاتو به دلیلی ناامنیهای موجود بعضی مشکلات است».
این در حالی است که چندی قبل گروه طالبان در ولسوالی پاتوی ولایت دایکندی حمله کرده بودند.
بسته بودن مکاتب در ولایتهای مختلف به دلیل ناامنیها یک نگرانی جدی را در میان شهروندان به میان آورده است. هرچند هنوز مشخص نیست که چه تعداد از مکاتب در ولایتهای افغانستان در اثر جنگ بسته است؛ اما پیش از این گزارشهای از بسته بودن مکاتب در ولایت غزنی نیز به نشر رسیده بود.