منابع صحی در ولایت ننگرهار میگویند که در سال جاری خورشیدی بیماری سرخکان در این ولایت افزایش یافته و دستکم ۱۹ کودک تاکنون جان باختهاند.
رخشانه: سیدمحمد محمدی، متخصص بیماریهای عفونی در شفاخانهی مرکزی ولایت ننگرهار امروز(شنبه، ۱۹ حوت) به رسانهی رخشانه گفت که بیماری سرخکان در میان کودکان این ولایت نسبت به سال گذشته افزایش یافته است.
محمدی افزوده است که بر اساس آمار، دستکم ۸۲۷ کودک بهدلیل بیماری سرخکان در این شفاخانه آورده شدهاند که از این میان، ۸۰۸ تن از آنان بهبود یافته و ۱۹ تن جان باختهاند.
به گفتهی محمدی، کودکانی که دچار سوءتغذیه، کمبود ویتامین E و واکسین سرخکان نشدهاند، بیشتر به این بیماری مبتلا میشوند.
از سوی دیگر، خانوادههای کودکان مبتلا به سرخکان در بخش عفونی شفاخانهی مرکزی ولایت ننگرهار، از خدمات این شفاخانه شکایت دارند.
همراهان بیماران میگویند که کودکان شان تب و گلو دردی شدید دارند و نمیدانند که برای درمان این بیماری از چه چیزی استفاده کنند.
پرویز و بلال، هردو باشندهی شهر جلالآباد هستند و بهدلیل وضعیت بد اقتصادی، فرزندان خود را برای مداوا به بخش عفونی شفاخانهی مرکزی ولایت ننگرهار آوردهاند.
پرویز میگوید که ۱۰ روز است کودکان شان در این شفاخانه بستری هستند؛ اما به دلیل نبود دارو و خدمات مناسب، وضعیت کودکان بیمار در حال بدتر شدن است.
بلال هم میگوید که به دلیل فقر اقتصادی نمیتواند کودک خود را به شفاخانههای خصوصی ببرد و از سوی دیگر خدمات شفاخانههای دولتی بسیار اندک است.
با این حال، مسوولان ادارهی صحت عامهی طالبان در ولایت ننگرهار میگویند که کارزارهایی را برای جلوگیری از شیوع بیماری سرخکان در این ولایت آغاز کردهاند.
گفتنی است که سرخکان یک بیماری جدی است که توسط ویروس سرخک به وجود میآید. از طریق تنفس منتقل میشود و به شدت واگیردار است. در واقع ۹۰٪ افراد فاقد ایمنی که با بیمار مبتلا به سرخک زندگی میکنند، این بیماری را از او میگیرند. علایم این بیماری تب، بخار، سرفه و چشمهای سرخ و آبزده است. احتمال مرگ بر اثر سرخک در کشورهایی مثل افغانستان با درنظرداشت سوءتغذیهی شایع و شرایط بهداشتی نامناسب، تا ۲۸٪ است.