شماری از زنان و دختران در کابل از تشدید مزاحمتهای مداوم مأموران امر به معروف گروه طالبان شکایت دارند و میگویند که این مزاحمتها زندگی روزمرهی آنها را مختل کرده است.
رخشانه: شماری از دختران در کابل، پایتخت کشور امروز(دوشنبه، ۱۶ میزان) در صحبت با خبرنگار رسانهی رخشانه گفتهاند که پس از توشیح قانون جدید توسط ملا هبتالله، رهبر طالبان، نه تنها مأموران این گروه جسارت بیشتری در برخورد با زنان یافتهاند، بلکه افراد عادی این گروه نیز به خود اجازه میدهند در زندگی خصوصی شهروندان کشور دخالت کنند.
سکینه ۲۶ ساله، یکی از این قربانیان است. او به رسانهی رخشانه گفت که قبلاً فقط از مأموران چپنپوش طالبان ترس داشت؛ اما اکنون از مواجهه با هر جنگجوی عادی این گروه نیز بیم دارد. او و نامزدش در یک روز عادی، برای خرید وسایل عروسیشان به بازار رفته بودند که با برخورد خشونتآمیز طالبان مواجه شدند. سکینه توضیح میدهد: «دیروز، وقتی با نامزدم در مغازهای نشسته بودیم و در مورد خرید صحبت میکردیم، چند نفر از جنگجویان مسلح طالبان وارد مغازه شدند و بدون پرسیدن نسبت ما، نامزدم را با سیلی زدند و از او پرسیدند چرا کنار یک دختر نشسته است.»
سکینه که قرار است مراسم عروسیاش یک هفته بعد برگزار شود، از نگرانی و ترس خود از ادامه یافتن این روند صحبت کرد. او گفت: «طالبان زندگی ما را به یک کابوس تبدیل کردهاند. نه خوشی خود را میفهمیم و نه غم. شاید هیچگاه حس خرد شدن نامزدم هنگام سیلی خوردن از دست این تروریستها را فراموش نکنم.»
مشکلات ناشی از مزاحمتهای طالبان تنها به سکینه محدود نمیشود. یک زن که در کابل صاحب یک مغازه است نیز به خبرنگار رسانهی رخشانه گفته است که در هفتههای اخیر چندین بار با تهدید مأموران امر به معروف گروه طالبان مواجه شده است.
او توضیح داد که ابتدا به او هشدار دادند که بدون حضور محرم نباید به مغازه بیاید و در دفعهی دوم قصد داشتند مغازهاش را ببندند.
به گفته این خانم، تنها با وساطت صاحب مارکت و چند ریشسفید دیگر، از بسته شدن مغازه جلوگیری شد. او اکنون مجبور است هر روز پسرش را به همراه خود به مغازه بیاورد تا از بسته شدن کسبوکارش جلوگیری کند.
این درحالی است که بیشتر از یک ماه پیش، ملا هبتالله، رهبر غایب گروه طالبان، قانون جدیدی را در خصوص امر به معروف و نهی از منکر توشیح کرده است.
این قانون محدودیتهای شدیدی را به ویژه بر زنان و دختران وضع کرده و اکنون نه تنها مأموران امر به معروف، بلکه هر جنگجوی عادی طالبان نیز احساس میکند میتواند در زندگی شخصی شهروندان کشور دخالت کند.