مسئولان در ولایت پروان میگویند که برای پولیسهای زن امکانات و سهولتهای زیادی در نظر گرفته شده است؛ اما هنوز هم تعداد زنان در صفوف نیروهای پولیس کمرنگ است.
دلیل کمرنگ بودن حضور زنان در صفوف نیروهای پولیس بیشتر فضای مرد سالاری حاکم بر جامعه خوانده شده است.
حضور زنان در صفوف نیروهای امنیتی یکی نیازهای جدی جامعه افغانستان است. حکومت افغانستان در تلاش است که تا سه سال آینده شمار پولیس زن را تا ده هزار نفر افزایش دهد.
خانم سهیلا نایاب، مسئول حقوق بشر فرماندهی پولیس پروان میگوید که در ولایت پروان فضا برای کار زنان بهخصوص در عرصه سربازی تنگ است. او عدم حضور پر رنگ زنان را رسم و باورهایی میداند که هنوز در خانوادهها و اجتماع حاکم است.
وی عدم علاقه دختران و زنان به اردوی و پولیس را ناامنی، جنگ و عنعنوی بودن جامعه میداند. او میگوید، در جامعه پروان، به زنان پولیس را به دیده تنگ نگریسته و ارزشی و برای پولیس زن قائل نیستند.
روی این ملحوظ در ولایت پروان تعداد زنان پولیس به ۵۰تن هم نمیرسد. اکثریت این زنان در ردههای پایین مثل افسر، ساتمن، سرباز و… فعالیت دارند. براساس گفتههای مسئولان فرماندهی پولیس ولایت پروان در حال حاضر در ولایت پروان حدود پنجاه پولیس زن بهگونه رسمی فعالیت دارند.
جنرال عبدالروف ارزگانی، فرمانده پولیس ولایت پروان میگوید با آن که برای تشویق زنان برای پیوستن آنان در صفوف نیروهای پولیس امتیازات ویژه در نظر گرفته شده است ولی شمار آنان رضایت بخش نیست.
آقای ارزگانی میگوید که اکثریت خانوادهها مخالف کار کردن دختران شان بهعنوان پولیس، هستند:« تعداد نزدیک به ۲۵ نفر در قطعه سربازی و مابقی در ردههای ساتنمن و سمونمل و غیرهاند.»
مسئولان فرماندهی پولیس ولایت پروان میگویند که در این ولایت صنفهای مجهز تربیوی و آکادمیک برای آموزش پولیس زن نیز وجود دارد؛ اما علاقمندان آموزش در عرصه نظامی بیشتر از پنج نفر نیستند و به دلیل کم بودن افراد صنف آموزشی تشکیل نمیشود.
آقای ارزگانی همچنان میافزاید، برای کسانی که بخواهند به اردو یا پولیس بپیوندند، هیچگونه ممانعتی از سوی فرماندهی وجود ندارد و بهشکل آزادانه میتوانند، بیایند و در اردو کار نمایند.
وی افزود که قرار است در آینده نزدیک حدود ۱۵ پولیس زن را به ترکیه بفرستد تا آنآن دانش نظامی را به شکل مسلکی فرا بگیرند. براساس معلومات فرماندهی پولیس پروان، به تعداد۳۰ تا۴۰ بست ویژه طبقه اناث در این اداره خالی است.
خانم شکریه قادری، یکی از پولیسهای زن است که در بخش مبارزه با جرایم جنایی ایفای وظیفه میکند. خانم قادری از مسئولیتاش به عنوان پولیس زن احساس رضایت میکند و به این باور است که در بخش نظامی، برای زنان چالش جدی وجود ندارد.
این اظهارات در حالی مطرح میشود که اکثریت مردم آگاهی درست از موثریت نقش زنان در بخش پولیس ندارند و بسیاری از خانوادهها برای دختران شان اجازه کار به صفوف نیروهای امنیتی را نمیدهند.