شماری از زنان معترض میگویند که منیژه صدیقی پس از هفت ماه، براساس فرمان عفو رهبر طالبان به مناسبت عید فطر و اعتراف اجباری از زندان رها شده است.
رخشانه: لیلا بسیم، مسوول جنبش خودجوش زنان معترض افغانستان به رسانهی رخشانه گفت که منیژه صدیقی روز گذشته از زندان طالبان آزاد شده است.
او گفت: «شام امروز به فامیل منیژه تماس گرفتم همراه برادر و مادرش صحبت کردم. منیژه جان تاریخ ۱۸ حمل براساس فرمان ملاهبتالله با شمار دیگر از زندانیان از زندان رها شده است. وضعیت روحی و جسمیاش واقعا خوب نیست و نیاز به استراحت دارد تا آن روزهای دشواری را که در زندان گذرانده کمی فراموش کند.»
خانم بسیم گفت که با منیژه صدیقی تلفنی صحبت کرده و او اکنون در کنار خانوادهاش حضور دارد.
به گفتهی خانم بسیم، شرط آزادی منیژه صدیقی از زندان طالبان، گرفتن اعتراف اجباری بود که در مقابل کمره رسانهها از او ثبت شد.
جنبش زنان پنجرهی امید نیز با صدور اعلامیهای آزادی خانم منیژه صدیقی را از زندان طالبان تایید میکند.
در اعلامیهی این جنبش آمده است که منیژه صدیقی یکی از زنان معترض هفت ماه قبل به جرم سوزاندن عکس ملاهبتالله آخندزاده، رهبر گروه طالبان زندانی و شکنجه شده است.
اعضای جنبش زنان پنجرهی امید در این اعلامیه از آزادی منیژه صدیقی از زندان طالبان، استقبال کرده و تاکید کردهاند که تا تامین حقوق زنان در افغانستان دست از مبارزه بر نمیدارند.
روز گذشته گروه طالبان اعلام کرد که براساس فرمان رهبر این گروه به مناسبت عید فطر ۴۰۶ زندانی که شامل ۳۸۸ مرد و ۴۰ زن و ۲۸ کودک میشوند از زندان پلچرخی آزاد شدهاند.
خانم صدیقی سه روز پیش در یک نشست خبری سازماندهی شده از سوی طالبان در زندان، خواستار آزادی خود شد و گفت که «بیگناه» است.
خانم صدیقی در این نشست خبری گفت که از سوی طالبان در زندان شکنجه نشده است و وضعیت صحیاش خوب است.
شماری از شهروندان و زنان معترض در واکنش به این نشست خبری در رسانههای اجتماعی گفتهاند که طالبان خانم صدیقی را وادار به «اعتراف» اجباری کردهاند.
منیژه صدیقی به تاریخ ۱۷ میزان سال گذشته به اتهام به آتش کشیدن تصاویر ملاهبتالله آخندزاده، رهبر گروه طالبان از ساحهی «کارته نو» شهر کابل توسط نیروهای استخبارات این گروه از نزدیکی خانهاش بازداشت شد.
او پنج ماه قبل براساس حکم دادگاه طالبان به زندان پلچرخی منتقل شده بود و از آن زمان تاکنون در آنجا به سر میبرد.
پس از حاکمیت دوبارهی طالبان تاکنون تعداد زیادی از زنان معترض از سوی طالبان به بهانههای مختلف بازداشت شدهاند که اکثریت آنان از زندان رها شده، اما شماری از زنان از جمله عالیه عزیزی، مدیر زندان زندانهی هرات تاکنون ناپدید است.