در یک مراسم دستهجمعی عروسی در بامیان، ۱۷ زوج جوان با حمایت مالی یک نهاد خیریه در این ولایت عروسی خود را جشن گرفتند.
رخشانه: محمد رضا رضایی، مسوول بنیاد خیریهی «کوثرالقرآن» در بامیان به رسانهی رخشانه میگوید که این بنیاد امروز (پنجشنبه، ۱۸ جوزا) محفل عروسی این زوجهای جوان که توانایی اقتصادی برای برگزاری محفل عروسی شان را نداشتند، برگزار کردند.
به گفتهی رضایی، این دوازدهمین دور از چنین مراسم است که از سوی این بنیاد در کابل و بامیان برگزار میگردد.
رضایی همچنان میگوید علاوه بر اینکه تمام مصارف برگزاری مراسم عروسی این زوجها پرداخته شده است، برای هر زوج، ۲۱ قلم جنس به شمول لوازم خانه به عنوان جهزیه نیز خریداری شده است.
آقای رضایی میگوید: «سالن اجتماعات مدرسه و مرکز تحقیقاتی امام جعفر صادق ظرفیت برگزاری عروسی زوجهای بیشتری را نداشت و گرنه آنان تعداد بیشتر از جوانان را شامل برنامهی میساختیم.»
او میگوید که قرار است این بنیاد خیریه به زودترین فرصت یک مراسم دیگر از عروسی دستهجمعی را نیز برگزار کند.
به گفتهی آقای رضایی در این دوازده دور از برگزاری چنین مراسم، این بنیاد مراسم عروسی ۳۸۸ زوج دیگر برگزار کرده است.
در همین حال زهرای ۲۲ ساله تازه عروس شامل در این محفل میگوید که پس از دو سال دوره نامزدی، همسرش توانایی برگزاری مراسم عروسی نداشت، از اینرو او خوشحال است که در این مراسم شرکت کرده و زندگی مشترک خود را آغاز کرده است.
زهرا میگوید که رسم و عنعنات ناپسند و مصارف کمرشکن باعث شده که شوهرش نتواند در مدت دو سال پول مورد نیاز عروسی را تهیه کند.
زهرا میگوید که برگزاری این چنین مراسم در حقیقت ترویج فرهنگ جلوگیری از مصارف بیجا و گزاف است که هیچ منفعتی برای آیندهی زندگی یک زوج ندارد و آنان را زیر بار قرض قرار میدهند.
زهرا همچنان از دیگر بنیادهای خیریه و کسانیکه توانایی مالی دارند میخواهد که جوانان فقیر و بیبضاعت را کمک کنند.
صدیقه ۴۵ ساله و مادر یکی از دامادان در این محفل عروسی دستهجمعی میگوید که برگزاری این چنین مراسم باعث میشود تا زوجهای جوان در آینده زندگی بهتری داشته باشند؛ زیرا با مشکلات اقتصادی کمتری روبهرو خواهند شد.
این مادر از مردم میخواهد تا به مصارف هنگفت و رسم و رواجهای پر هزینه پایان بدهند.