شماری از دختران دانشآموز در ولایت ننگرهار میگویند که بهدلیل ادامهی ممنوعیت دختران از آموزش رسمی از رفتن به مدارس دینی نیز دست کشیدهاند.
رخشانه: شماری از دختران دانشآموز در ولایت ننگرهار که از آموزش رسمی بازماندهاند، امروز(سهشنبه، ۳ دلو) در صحبت با رسانهی رخشانه گفتهاند که بهدلیل فشارهای بلند روحی و روانی از آموزش دینی دست کشیدهاند.
گفتنی است که پس از ممنوعیت آموزش دختران بالاتر از صنف ششم، بازار مدارس دینی در شهر و ولسوالیهای کشور داغ شده است.
در ولایت ننگرهار، برخی از دخترانی که از آموزش رسمی محروم شدند، اکنون در تعداد زیادی از مدارس دینی شروع به آموزش دینی کردهاند.
در میان آنها دختر دانشآموز با نام مستعار گلناز، باشندهی نارنج باغ از مربوطات ناحیهی پنجم شهر جلال آباد و دانشآموز صنف نهم مکتب بود، میگوید که مکتب را با اشتیاق فراوان شروع کرده و برای خود و خانوادهاش یک امیدواری بوده است؛ اما این امیدواری بهدلیل محدودیتهای طالبان بر حقوق زنان، نابود شده است.
گلناز میگوید، بسیار صبر کرد تا مکاتب دوباره شروع شود؛ اما به دلیل ادامهی این ممنوعیت، اکنون با مشکلات روحی و روانی شدید دچار شده است و به همین دلیل مجبور شد تا آموزش دینی را نیز متوقف کند.
فرشته، دختر دانشآموز صنف دهم، که از شش ماه پیش در یک مدرسهی دینی در روستایش در ولسوالی اچین ننگرهار درس میخواند. او نیز میگوید که از رفتن به مدرسهی دینی منصرف شده است؛ چرا که دیگر انتظار نداشت دروازههای مکاتب بهروی آنها باز شود.
فرشته میگوید، بسیاری از دختران روستای ما که از رفتن به مکتب محروم شدهاند، به مدارس دینی میروند.
منهاج، خانمی که در یک مدرسهی دینی در شهر جلال آباد را مدیریت میکند، میگوید که نزدیک به دو سال است در منزل خود به دختران محروم از آموزش، مسائل دینی را یاد میدهد.
منهاج میافزاید که دهها دختر جوان و بزرگتر برای آموزش در مدرسهی او مراجعه میکنند؛ اما اخیرا حدود نیمی از آنها مدرسه را رها کردهاند.
او میگوید که اگر طالبان به این ممنوعیت ادامه بدهند در آن صورت قصد دارد مدرسهای بزرگتری بسازد که در آن دختران زیادی بتوانند به آموزش دینی بپردازند.
از سویی هم، مردم محل نیز میگویند که از زمان ممنوعیت آموزش و تحصیل دختران توسط طالبان، صدها مدرسهی دینی روستایی و شهری در شهرها و ولسوالیهای این ولایت ایجاد شده است. آنها از طالبان میخواهند که درهای بستهی مکاتب دخترانه را بازگشایی کنند و در کنار تعلیمات دینی به آموزش رسمی دختران نیز توجه کنند؛ چرا که به گفتهی آنها آموزش رسمی یک نیاز اساسی در کشور و جامعه است