مسوولان مکاتب ویژهی نابینایان و ناشنوایان در ولایت ننگرهار میگویند که بهدلیل عدم امکانات برای این مکاتب، نزدیک به ۲۰۰ افراد نابینا و ناشنوا ترک آموزش کردهاند.
رخشانه: سمیعالله مفتون، یکی از مسوولان مکتب ویژهی افراد لال و نابینا در شهر جلالآباد، مرکز ولایت ننگرهار میگوید که مکتب آنها فاقد ساختمان و تسهیلات ترانسپورتی است که بیشتر دانشآموزان را از رفتن به مکتب بازداشته است.
مفتون میگوید که در حال حاضر حدود ۲۰۰ دانشآموز بهشمول ۶۰ دانشآموز دختر لال و نابینا در این مکتب مصروف آموزش هستند.
او میگوید که ۱۸ نابینا و حدود ۱۵۰ لال بهدلیل نبود ساختمان مکتب و تسهیلات ترانسپورتی برای رفتوآمد در مکتب، ترک آموزش کردهاند.
به گفتهی مسوولان مکتب ویژهی ناشنوایان و نابینایان، در این مراکز علاوه بر یادگیری خواندن و نوشتن، به آنها حرفه نیز آموزش داده میشود تا ناشنوایان سربار خانواده و جامعه نشوند و آینده و شغل درآمدزا برای خود بسازند.
شاه نصیر، یکی از دانشآموزان مکتب ویژهی افراد لال است. او به زبان اشاره با معلمش صحبت میکند. معلمش به نقل از او میگوید که در این مدرسه علاوه بر خواندن، چیزهای بیشتری آموخته است و میتواند پس از فارغالتحصیلی، شغل مناسب پیدا کند.
تورپیکی ۱۳ ساله نیز دانشآموز این مکتب است که کمبود تعمیر مکتب و وسایل نقلیه را بزرگترین مشکل سد راه میداند.
از سویی هم، انجنیر فضلباری نصرت، آمر فنی و مسلکی ریاست معارف طالبان در این ولایت این مشکل را تایید کرده و از نهادهای بینالمللی خواستار همکاری در این زمینه شده است.
او میگوید که درحال حاضر بودجهی دولتی برای این مکاتب وجود ندارد و خانوادههای دانشآموزان بهصورت ماهانه پول جمعآوری کرده و اجارهی ساختمان مکتب را خود پرداخت میکنند.