دفتر هماهنگکنندهی کمکهای بشردوستانه سازمان ملل متحد(اوچا) از وقوع یک فاجعهی انسانی با مقیاس بزرگ در افغانستان هشدار داده است.
رخشانه: اوچا در تازهترین گزارش خود گفته است که افغانستان در معرض بالاترین خطر قحطی طی ۲۵ سال اخیر قرار دارد.
در این گزارش که در(۲۴ حمل) منتشر شده، آمده است که نزدیک به ۲۰ میلیون نفر در افغانستان با گرسنگی شدید روبهرو هستند که اگر بودجهی فوری برای کمکهای بشردوستانه تامین نشود، این کشور با یک فاجعهی انسانی در مقیاس بزرگ روبهرو خواهد شد. اوچا گفته که افغانستان در حال حاضر با بالاترین میزان بحران انسانی در جهان قرار دارد.
به گفتهی این نهاد، سطح سوء تغذیه حاد و متوسط در میان کودکان و مادران نیز در بالاترین میزان ثبت شده است. بر اساس تخمینهای این سازمان، در سال جاری حدود چهار میلیون کودک و مادر باردار و شیرده از سوء تغذیهی حاد رنج میبرند.
اوچا گفته است که در میان سه ماه اول پلان واکنش بشردوستانهی افغانستان در سال ۲۰۲۳، تنها ۵٫۴ درصد از کل بودجه مورد نیاز خود را تامین کرده است.
اوچا گفته است، در زمانیکه باید کمکهای بشردوستانه در افغانستان افزایش یابد، با کاهش شدیدی روبهرو شده و پیشبینی میشود که نه میلیون شهروند آسیبپذیر و گرسنه در کشور، از دریافت کمک غذایی محروم خواهند شد.
اوچا در ادامه گفته است که در سال ۲۰۲۲، نهادهای امدادرسان بیش از ۲۶٫۱ میلیون نفر را پوشش دادند که تقریباً دو سوم کل جمعیت افغانستان است.
اوچا همچنان هشدار داده تا زمانیکه حمایتهای بشردوستانه پایدار نباشد، میلیونها نفر در خطر گرفتار شدن به نیازهای حاد و شدید خواهند بود.
این هشدارها در حالی مطرح میشود که طالبان به تازگی زنان را از کار در دفاتر سازمان ملل در افغانستان منع کردهاند.
سازمان ملل نیز در واکنش به این اقدام طالبان، گفته بود که این سازمان در دوراهی ماندن و ارائهی خدمات و یا رفتن و پا گذاشتن بر روی تمامی قواعد قرار گرفته است. یوناما در اعلامیهی دیگر در این پیوند گفته بود که سازمان ملل گزینهی خروج از افغامستان را بررسی میکند.
طالبان نیز در پاسخ به واکنش سازمان ملل گفته بودند که منع کار زنان در دفاتر این سازمان، یک موضوع ارزشی داخلی و فرهنگی است.