دفتر هماهنگکنندهی کمکهای بشردوستانهی سازمان ملل متحد(اوچا) میگوید که شدت گرسنگی و سوءتغذیه در افغانستان بسیار بالاست.
رخشانه: دفتر اوچا امروز(چهارشنبه، ۳۱ جوزا) در توییتی نوشته است که حدود ۱۵٫۵ میلیون نفر در افغانستان با ناامنی غذایی حاد مواجه هستند که ۲٫۷ میلیون نفر از آنها در حالت«اضطراری» قرار دارند.
اوچا گفته است که حدود ۳٫۲ میلیون کودک و ۸۴۰هزار مادر باردار و شیرده از نیز سوءتغذیهی حاد و متوسط رنج میبرند.
این نهاد پیش از این نیز هشدار داده بود که سطح گرسنگی و سوءتغذیه کودکان زیر پنجسال و مادران شیرده و باردار رو به افزایش است.
این سازمان گفته بود که میزان افراد نیازمند به کمکهای بشردوستانه در سال ۲۰۲۱ میلادی، از ۲۸٫۳ میلیون نفر به ۲۸٫۸ میلیون نفر در سال ۲۰۲۳ افزایش یافته است.
بر اساس اطلاعات این نهاد، حدود ۲۰ میلیون نفر برای کمک سروی شده اند که از این میان، ۵ میلیون از آنها زنان، ۱۱٫۹ میلیون کودک و ۱٫۸ میلیون نفر آنهم افراد دارای معلولیتهای جسمی و ذهنی هستند.
اوچا با ابراز نگرانی شدید از کمبود بودجه برای رسیدگی به این افراد، گفته بود که به ۲٫۲۶ میلیارد دلار در ماه جون تا دسامبر سال ۲۰۲۳ میلادی نیاز دارد.
پیش از این، سازمان داکتران بدون مرز نیز با ابراز نگرانی گفته بود که بیماری سوءتغذیهی کودکان زیر پنجسال و مادران شیرده و باردار در سراسر افغانستان در حال افزایش است.
پس از تسلط طالبان بر افغانستان، در اثر فقر و بیکاری شدید، سطع ناامنی غذایی و سوءتغذیهی کودکان و مادران نیز افزایش یافته است.
از سوی دیگر، طالبان نیز با ممنوع کردن کار زنان در موسسات غیر دولتی داخلی و خارجی بهشمول دفاتر سازمان ملل متحد در افغانستان، بحران بشری افغانستان را تشدید کردند.
بر اساس گزارشهای نهادهای بشردوستانه، صدها خانواده که نانآور آنها زنان کارمند در موسسات بودند، اکنون با خطر ناامنی غذایی شدید مواجه هستند.
مقامات طالبان همواره وضعیت بشری افغانستان را رضایتبخش عنوان کردهاند و بدون درنظرداشت واکنشهای داخلی و بینالمللی، به اقدامات محدودکننده علیه زنان و دختران ادامه دادهاند.