شماری از شاعران و فعالان مدنی کشور برای ادامهی مبارزات مدنی در برابر جنایات و استبداد طالبان در کشور، کارزار شعر سیاسی و اجتماعی راهاندازی کرده و در آن از شهروندان کشور میخواهند که در قالب شعر، از گروههای مقاومت علیه طالبان بهخصوص زنان حمایت کنند.
رخشانه: حسیب ولوالجی، فعال مدنی و یکی از برگزارکنندگان این کارزار، امروز(یکشنبه، ۱۹ حمل) در صحبت با رسانهی رخشانه میگوید که طالبان از زمان تسلط دوباره بر کشور، رویاهای یک ملت را نابود کردند، زنان و دختران را در خانهها حبس کردند و مخالفان فکری، آزادیخواهان و انسانهای بیگناه را زندانی، شکنجه و به قتل رساندهاند.
به گفتهی او، این کارزار از سه روز بهاینسو با شعار «نه به طالبان، هر مصراع یک گلوله» بهراه افتاده است و شهرواندان کشور از جمله شاعران و نویسندگان زیادی از آن استقبال کردهاند.
ولوالجی در مورد انگیزهی راهاندازی از این کارزار میگوید: «در برابر گروه طالبان، مقاومت انسانی در تمامی زمینهها با اشتراک زنان و مردان جریان دارد؛ مقاومتی که دوامِ سربازان آن نیاز به همراهی و حمایت عاطفی و احساسی ما دارد؛ این حمایت بدون شک، همان واژههای سرشار از احساسات و دردمندی است که ازعمق وجود و از جهانِ ادبیات و شعر در خشابِ تفنگ و بر قلبِ داغدار آدمهای بیپناه، گلولهی اُمید خواهند فرستاد.»
ولوالجی میافزاید که با گذشت نزدیک به سه سال از حاکمیت طالبان بر کشور، هنوزهم شاهد جنایات حقوق بشری علیه زنان، کُشتار و بهزندان کشیدن جوانان و افراد بیگناه توسط این گروه هستیم.
آقای ولوالجی همچنان میگوید که یک جامعه بدون حضور زنان، جامعهی تاریک، به دور از اندیشه، علم، فرهنگ و هنر است؛ جامعهای که در آن زنان سهم نداشته باشند، چشمانداز آن تاریک خواهد بود.
ولوالجی در مورد اهمیت این کارزار توضیح میدهد: «شعر، در جهان مدرن نقش برجستهای در شکلگیری مقاومت مردمی در مقابل لشکرکشیهای بیرونی و مبارزات داخلی علیه حاکمیتهای استبدادی و توتالیتر داشته است. آنچه شعر میتواند با جادوی زبان انجام دهد، تاثیر شگرف بر وجدان اخلاقی مردم در مقاومت علیه ستم و بیعدالتی و خشونت است».
وی که چند سال قبل در پی یک حملهی انتحاری چهار عضو خانوادهاش را از دست داده است، از شاعران، نویسندگان و عموم شهروندان کشور میخواهد تا با سرودن شعرهای اجتماعی و سیاسی، این مقاومت مدنی را تقویت کرده و به حاکمیت تروریستی طالبان نه بگویند.
او تاکید میکند: «با سرودن هر مصراع شعر، یک گلوله بر پیکر طالب شلیک کنیم.»
این درحالی است که طالبان با گذشت هر روز، حلقهی محدودیتها بر مردم کشور و بهخصوص زنان و دختران را تنگتر میکنند.
در آخرین مورد، ملا هبتالله آخندزاده، رهبر این گروه از سنگسار و تنبیه بدنی زنان و دختران در ملاءعام صحبت کرده بود.