کمیته مصونیت خبرنگاران افغانستان اعلام کرد که حضور زنان در رسانهها طی شش ماه اخیر ۱۸ درصد کاهش یافته است.
رخشانه: کمیته مصونیت خبرنگاران افغانستان دیروز(دوشنبه،۱۸حوت) با نشر اعلامیهای گفته است که این نهاد از کاهش ۱۸ درصدی بانوان در رسانهها طی شش ماه اخیر در کشور نگران کننده است.
در اعلامیه این نهاد آمده است که آمارهای جدید که از ۳۴ ولایت و از آدرس بیش از ۹۰ درصد رسانههای فعال کشور جمعآوری شده نشان میدهد که ۳۰۰ بانوی خبرنگار و کارمند رسانه طی شش ماه اخیر وظایف شان را ترک کردهاند.
این نهاد میگوید که تهدیدات امنیتی به خصوص قتلهای هدفمند که اخیراً شدت گرفته، مشکلات مالی رسانهها از اثر شیوع ویروس کرونا و دریافت معاش کم باعث شده است که بانوان خبرنگار دست از کار بکشند و یا از کارشان اخراج شوند.
در اعلامیه آمده است«ارقام شش ماه اول سال ۱۳۹۹ نشان میداد که در سراسر کشور، به تعداد ۱۶۷۸ تن بانو در بخشهای مختلف رسانهها کار میکردند؛ اما این رقم حالا به ۱۳۷۷ تن رسیده است که ۱۸ درصد کاهش را نشان میدهد.»
کمیته مصونیت خبرنگاران افغان گفته است که از میان ۱۳۷۷ بانویی که فعلاً در رسانهها مصروف کار هستند، به تعداد ۳۲۱ تن آنان خبرنگار و دیگران در بخشهای مختلف رسانهیی مصروف کار اند.
یافتههای این نهاد نشان میدهد که بیشترین کارمندان رسانهای زن در ولایت کابل، پس از آن در هرات و در رده سوم، در ولایت بلخ هستند. لوگر تنها ولایتی است که صرف یک بانو در رسانهها کار میکند.
در نه ولایت که شامل غور، نیمروز، سرپل، لغمان، پروان، کاپیسا، ارزگان، وردک و لوگر میباشد، هیچ خبرنگار زن فعالیت ندارد و در این ولایات صرف کارمندان رسانهیی زن در بخشهای مختلف مصروف کار اند.
در پنج ولایت کشور که شامل ولایتهای نورستان، کنر، پکتیا، پکتیکا و زابل میباشد، هیچ بانویی در رسانهها حضور ندارد.
بر اساس یافتههای این سروی، کمیته مصونیت خبرنگاران افغان، طی شش ماه اخیر، دو خبرنگار زن که قبلاً در ولایتهای زابل و پکتیا فعالیت داشته، به دلایل امنیتی وظایف خویش را ترک کردهاند.
این در حالی است که در سال جاری خورشیدی چهار خانم که به عنوان خبرنگار و کارمند رسانهای کار میکردند، در حملات مستقیم هدف قرار گرفته و کشته شدهاند که این کار تأثیرهای منفی روی کار خبرنگاری برای زنان در سراسر افغانستان گذاشته است.