بازرس ویژه ایالات متحده امریکا برای بازسازی افغانستان یا سیگار میگوید که منع کار زنان در سازمانهای غیر دولتی از سوی طالبان، یک «اختلال فاجعهبار» در روند کمکرسانی ایجاد کرده است.
رخشانه: این اداره امروز(دوشنبه، ۱۸ ثور) در توییتی نوشته است، تخمین زده میشود که حدود ۱۰ میلیون شهروند افغانستان در زمستان گذشته به کمکهای اضطراری نیاز داشتند.
این اداره گفته است که تحویل کمکها به دلیل محدودیتهای طالبان بر اشتغال زنان در نهادهای غیر دولتی داخلی و خارجی، با موانع مواجه شده است.
این اداره به نقل از پیتر کسلر، سخنگوی سازمان ملل متحد، میگوید که فرمان ماه دسامبر طالبان مبنی بر ممنوعیت کار زنان در نهادهای غیر دولتی«یک اختلال فاجعهبار» است.
سیگار در توییت دیگری گفته است، پیشبینی میشود که در سال جاری میلادی، ۱۷٫۶ میلیون نفر در افغانستان به کمکهای پزشکی نیاز داشته باشند.
این اداره افزوده است که از میان این افراد، حدود ۸٫۳ میلیون نفر از آنها کودکان هستند.
سیگار به نقل از سازمان ملل متحد میگوید که حدود ۱۳٫۲ میلیون نفر در تمام ۳۴ ولایت افغانستان، در مناطقی زندگی میکنند که از دسترسی به خدمات مراقبتهای بهداشتی اولیه محروم هستند.
این اداره همچنان هشدار داده که ممکن است در سال جاری میلادی، سیستمهای صحت عمومی افغانستان دچار فروپاشی زیرساختی و مالی شوند.
سیگار همچنان گفته که این مساله به ضرر شهروندان کشور است زیرا که مجبور میشوند برای خدمات مراقبت و بهداشت خود بیشتر هزینه کنند و یا مراقبت را بهطور کلی به تأخیر بیاندازند.
این درحالی است که طالبان اخیرا زنان را از کار در دفاتر سازمان ملل در افغانستان نیز منع کردهاند.
سازمان ملل متحد باوجود این محدودیت اعلام کرده است که به فعالیت خود در افغانستان ادامه خواهد داد.
پیش از این، یوناما گفته بود که طالبان با منع کردن کار زنان در دفاتر سازمان ملل متحد، این سازمان را مجبور میکند که بین ماندن و ارائهی خدمات و یا پایبندی به قوانین خود، یک انتخاب«وحشتناک» انجام بدهد.