شماری از دختران در ولایت بدخشان در برابر محدودیتهای وضع شده از سوی طالبان بر حقوق زنان و دختران اعتراض کرده و گفتند که «تعلیم حق زنان و دختران است و ما دیگر جنس معامله در بازار گرم سیاست مداران نیستیم.»
رخشانه: شماری از زنان و دختران در فیض آباد، مرکز ولایت بدخشان امروز (سه شنبه، ۱ قوس) در یک فضای سر بسته بر ضد وضع محدودیتهای اخیر از سوی طالبان بر حقوق آنان دست به اعتراض زدند.
آنان با شعارهای «زن اصل فلسفهی زندگی است»، «زنان را انکار نکنید» و «سکوت مرگبار مردان در برابر محرومیت دختران از آموزش، شرمآور است» دست به اعتراض زدند.
معترضان میگویند: «ما زنان در این گردهمایی تعهد کردیم که تا رسیدن به حقوق انسانی خود دادخواهی کرده و از هیچ تلاشی دریغ نخواهیم کرد.»
آنان میگویند که طالبان سرنوشت زنان و دختران را در کشور به دلیل به گروگان گرفته تا از این طریق برای رسمیت خود بر جامعه جهانی فشار وارد کند.
معترضان میگویند که زن دیگر فریاد سکوت سالها نیست که سرنوشتاش در آنسوی یک دروغ و یا در اینسوی یک لشکر بیهودهگی فراموش شود، ما با صدای رسا در جواب حذف سیستماتیک شما میگوییم که هستیم، میمانیم و این راه ادامه دارد.
آنان باور دارند که فقر عامل تباهی افغانستان است؛ اما طالبان با کتمان این حقیقت ملت گرسنه و درد کشیده را به بندگی گرفته است.
سمیرا* یکی از دختران معترض به رسانه رخشانه میگوید که هدف اصلی از این اعتراض مطالبه حقوق اساسی زنان و دختران از جمله حق آموزش، کار، تحصیل و رهایی زنان بازداشت شده از بند طالبان بوده است.
سمیرا به این باور است که با سرنوشت زنان و دختران در افغانستان معامله شده؛ اما آنان آگاهتر از آن هستند که جنس معاملهی بازار گرم سیاست مداران باشند.
او افزود که زنان و دختران به هر نحوی که شده از حقوق خود دفاع میکنند و نمیگذارند که حقشان پایمال شود.
خانم سمیرا سکوت کشورهای جامعه جهانی و نهادهای بینالمللی کیفری را در مورد وضعیت زنان و دختران افغانستان شرمآور خواند و افزود که سکوت آنان در قبال حقوق زنان افغانستان این معنی را تداعی میکند که «تمام ارزشهای انسانی میتواند در معاملات سیاسی زیر پا شود.»
او برای طالبان یادآوری کرد که «تعلیم تجارت نیست که تا فرصت دست دهد، از آن زمینه زر اندوزی و قدرت طلبی میسر شود.»
از سوی دیگر، دیانا رحمانی، یکی دیگر از دختران معترض میگوید که با صدای بلند در برابر این کتمان حق میایستیم و اجازه نخواهیم داد که مثل همیشه قربانی مکاتب افراطی، جنایتهای قدرت طلبانه و غلامِ نفسهای بیمارشان باشیم.
این اعتراضات درحالی شکل میگیرد که مکاتب دخترانه تاکنون بسته مانده و افزون بر این، اداره امر به معروف طالبان در روزهای اخیر طی فرمانی زنان و دختران را از رفتن به حمامهای زنانه، کلپهای ورزشی و پارکهای تفریحی نیز محروم کرده است.