شماری از دختران معترض با استقبال از اعلامیهی کشورهای آلمان، کانادا، استرالیا و هالند مبنی بر ایجاد پرونده در دادگاه لاهه علیه طالبان، میگویند که این اقدام، امیدی تازه برای زنان و دختران افغانستان است.
رخشانه: شماری از دختران معترض اعضای جنبش زنان آزادیخواه امروز(پنجشنبه، ۵ میزان) در یک حرکت اعتراضی با ابراز قدردانی از این اقدام گفتند که از افغانستان تا برلین، همه یکصدا به آپارتاید جنسیتی نه میگوییم.
آنها در این حرکت اعتراضی همچنین تاکید کردند که «آپارتاید جنسیتی» در افغانستان باید بهعنوان جنایت علیه بشریت بهرسمیت شناخته شده و طالبان هم بهعنوان مرتکبان این جنایت، به دادگاه بینالمللی لاهه کشانیده شوند.
اعضای این جنبش گفتند: «ما[زنان] دستبهدست هم طالبان را به دادگاه میکشانیم؛ جای طالبان در دادگاه است نه بر مسند قدرت در افغانستان.»
این دختران معترض در ادامه گفتند که مبارزه علیه تبعیض جنسیتی در افغانستان نیازمند اقدامات قوی و فوری بینالمللی است.
آنها تاکید کردند که از تصمیم کشورهای آلمان، کانادا، استرالیا و هالند قویا حمایت میکنند.
این درحالی است که وزیران خارجهی این چهار کشور روز گذشته در حاشیهی نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد، هشدار دادند که گروه طالبان را بهدلیل نقض شدید حقوق بشر بهویژه حقوق زنان و دختران، به دادگاه لاهه معرفی میکنند.
در این اعلامیه با استناد به «کنوانسیون رفع هرگونه تبعیض علیه زنان»، که افغانستان نیز یکی از امضاکنندگان آن است، از طالبان خواستهاند که نقض حقوق زنان را فوراً متوقف کنند.
این کشورها هشدار دادهاند که اگر طالبان در یک بازهی زمانی مناسب به این خواسته عمل نکند، ابتدا یک داوری حقوقی آغاز و در نهایت موضوع به دادگاه بینالمللی لاهه ارجاع خواهد شد.
در این اعلامیه تاکید شده است که زنان و دختران افغانستان باید به تمامی حقوق بشری خود دسترسی کامل داشته باشند.