ائتلاف جنبشهای زنان افغانستان از آمنه محمد، معاون دبیر کل سازمان ملل خواسته است که در مورد سخنانش در پیوند به نشست آنتونیو گوتریش با نمایندهگان کشورها برای به «رسمیتشناختن طالبان» توضیح دهد.
رخشانه: ائتلاف جنشهای زنان افغانستان امروز(چهارشنبه، ۳۰ حمل) با نشر اعلامیهی در مورد اظهارات اخیر آمنه محمد اظهار نگرانی کرده و از عواقب به «رسمیتشناختن طالبان» هشدار دادند.
آمینه محمد، معاون آنتونیو گوتریش، دبیر کل سازمان ملل متحد روز گذشته در دانشگاه پرینستون، ایالات متحده پیشنهاد کرده که سازمان ملل جلسهی برای گفتگو در مورد به رسمیتشناختن طالبان برگزار کند.
ائتلاف جنبشهای زنان افغانستان گفته است که آمنه محمد در حالی از رسمیت پیدا کردن طالبان در افغانستان صحبت میکند که این گروه در حال اجرای آپارتاید جنسیتی در تمامی عرصههای زندگی اجتماعی زنان در افغانستان هستند.
براساس گفتههای این ائتلاف، طالبان از زمان تسلط بر افغانستان تاکنون حدود ۴۰ فرمان رسمی و غیر رسمی را با هدف حذف زنان از جامعه صادر کردهاند.
در اعلامیه آمده است که زنان در افغانستان تحت حاکمیت طالبان از تحصیل، کار و رفتوآمد آزاد منع شده و نیز از دسترسی به خدمات اولیه از جمله، مراقبتهای صحی به دلیل سیاست زنستیزانهی این گروه محروم شدند.
در اعلامیه همچنان ذکر شده که گروههای قومی و مذهبی در افغانستان از سوی طالبان به حاشیه رانده شده و با کوچ اجباری، آزار و اذیت، شکنجه و کشتار مواجه هستند.
از سوی دیگر، گرسنگی و فقر شدید جانهای شهروندان کشور را تهدید میکند.
اعلامیه گفته که طالبان بار دیگر افغانستان را به پناهگاه امن «تروریستها و جنایتکاران» تبدیل کردهاند.
زنان معترض در اعلامیه هشدار دادند که به رسمیتشناختن طالبان نه تنها «حکم اعدام» برای زنان افغانستان است بلکه اعتبار سازمان ملل متحد به عنوان نهاد مسوول و حامی حقوق بشر را نزد مردم این کشور تضعیف میکند.
ائتلاف جنبشهای زنان افغانستان از آنتونیو گوتریش، دبیر کل سازمان ملل متحد میخواهند تا بیانیه آمنه محمد را پس بگیرد.
این ائتلاف بار دیگر تاکید کرده که هرگونه تعامل بدون قید و شرط با طالبان به نتایج مطلوبی برای جامعه جهانی یا مردم افغانستان منجر نخواهد شد بلکه تنها به طالبان جسارت ارتکاب و نقض بیشتر حقوق بشر را خواهد داد.
اعلامیه گفته است که جامعه جهانی نباید مقاومت مردم به ویژه مقاومت مدنی زنان و دختران افغانستان در برابر «وحشیگری» طالبان را نادیده بگیرد.
ائتلاف در ادامه گفته است، ما انتظار داریم که سازمان ملل متحد با طالبان قاطعانه برخورد کرده تا خواستهها و ارزشهای مردم افغانستان را بپذیرند.
اعلامیه ماموریت اصلی سازمان ملل را که حمایت از حقوق بشر است یادآوری کرده و گفته که این سازمان وظیفه اخلاقی دارد تا در کنار زنان و دختران بایستد و برای بهبود وضعیت حقوق بشری در افغانستان تلاش کند.