ائتلاف جنبشهای اعتراضی زنان افغانستان از نمایندگی سازمان ملل متحد در افغانستان(یوناما) میخواهند تا در مورد خشونتهای مبتنی بر جنسیت در زندانهای طالبان تحقیق کند.
رخشانه: ائتلاف جنبشهای اعتراضی زنان افغانستان امروز(سهشنبه، ۲ جوزا) با نشر اعلامیهای در پیوند به گزارش اخیر روزنامهی ۸صبح در مورد وضعیت زندانیان زن در زندانهای طالبان، خواستار تحقیق و بررسی شدند.
اعلامیه گفته است که این ائتلاف به شدت نگران شرایط وحشتناکی است که زندانیان زن در زندانهای طالبان در ولایتهای جوزجان، فاریاب و سمنگان با آن روبهرو هستند.
اعلامیه به نقل از ۸ صبح گفته است که این زنان در معرض نقض شدید حقوق بشر از جمله شکنجهی جسمی، تجاوز جنسی و تحقیر قرار گرفتهاند.
بر اساس اعلامیه، قربانیان این خشونتها، به دلیل خطرات امنیتی، تهدیدهای نیروهای طالبان و عدم وجود میکانیزمهای حفاظتی، قادر به شکایت مستقیم در مورد این سوء استفادهها نیستند.
ائتلاف گفته است که خشونتهای جنسی نیروهای طالبان با زنان زندانی، نمونهی بارز نقض فاحش حقوق بشر و نقض صریح ارزشهای حقوق بشری بینالمللی است که نیاز به رسیدگی فوری دارد.
ائتلاف جنبشهای اعتراضی زنان افغانستان از نمایندگی سیاسی سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) میخواهد تا تحقیقات کاملی را در مورد نقض حقوق بشر و خشونتهای مبتنی بر جنسیت در زندانهای طالبان انجام داده و طالبان را در برابر این جنایات پاسخگو بسازند.
علاوه بر این، ائتلاف از شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد و میکانیزمهای حقوق بشری این سازمان میخواهد تا به یافتههای تکاندهندهی گزارش روزنامه ۸صبح رسیدگی کرده و این قضیه را به صورت جدی پیگیری کنند.
ائتلاف جنبشهای اعتراضی زنان افغانستان تاکید کرده است که اقدام سریع برای حفاظت از حقوق، کرامت و رفاه زنان افغانستان، بهویژه زنانیکه در زندانهای طالبان مورد شکنجه و تجاوز قرار میگیرند، باید در اولویت کاری جامعهی بینالمللی در افغانستان باشد.
روزنامهی ۸ صبح اخیرا در گزارشی گفته بود که حدود ۹۰ زن توسط طالبان در ولایتهای جوزجان، فاریاب و سمنگان زندانی شده و مورد بدرفتاری و سوءاستفاده جنسی قرار گرفتهاند.
بر اساس این گزارش، ۱۶ نفر از زندانیان زن در نتیجهی تجاوز جنسی مکرر باردار شده و از سوی طالبان مجبور به سقط جنین شدهاند.
علاوه بر این، خانوادههای این زندانیان به دلیل عدم اجازهی ملاقات با آنها، از اوضعیت این زنان ابراز بیخبری کردهاند.
گزارش آورده که کارمندان صحی در ولایتهای فاریاب، سمنگان و جوزجان زنان متعددی را که به دلیل شکنجه و تجاوز جنسی از سوی نیروهای طالبان دچار آسیبهای شدید جسمی و روانی شدهاند، درمان کردهاند.