در آستانهی هشتم مارچ، روز جهانی زن، شماری از زنان معترض در مقابل دفتر نمایندگی سیاسی سازمان ملل متحد، در شهر نو کابل تجمع کرده و شعارهای ضد طالبانی سر دادهاند.
رخشانه: اعضای شبکهی مشارکت سیاسی و جنبشهای اعتراضی زنان افغانستان، امروز(سهشنبه، ۱۶ حوت) در یک حرکت اعتراضی خیابانی، از سازمان ملل و جامعهی جهانی خواستند که به طالبان فشار وارد کنند تا این گروه به آپارتاید جنسیتی در افغانستان پایان دهند.
این زنان معترض با شعارهای«نه به آپارتاید جنسیتی»، «تحصیل کار و آزادی حق ماست»، «زن، عدالت و آزادی»، «نه به تحصیل تحت حاکمیت طالبان» و «زنِ آزاد، جامعهی آباد» دست به اعتراض زدند.
ملالی هاشمی، فعال حقوق زن و یکی از این دختران معترض به رسانهی رخشانه میگوید که در اعتراض امروز پولیسهای زن نیروهای طالبان، شماری از زنان و دختران را لتوکوب کرده و نیز موتر نیروهای این گروه، پای یکی از دختران معترض را زیر گرفته است.
هاشمی میگوید که طالبان مثل همیشه با معترضان با خشونت برخورد میکردند و از فحاشی و الفاظ رکیک کار میگرفتند.
او میگوید: «ما از طالبان بهجز خشونت انتظار بیشتری نداریم؛ اما از جامعهی جهانی، سازمان ملل متحد و شورای حقوق بشر میخواهیم که در کنار مردم افغانستان، بهیژه زنان و دختران بایستند و از آنها برای رسیدن به حقوق انسانی شان حمایت کنند.»
او میگوید که به طالبان بیشتر از این نباید میدان داده شود تا با آینده و سرنوشت دختران و زنان افغانستان بازی کنند.
ترنم سعیدی، فعال حقوق زن و یکی از هماهنگکنندههای این اعتراض خیابانی به رسانهی رخشانه میگوید که این راهپیمایی اعتراضی به دلیل محدودیتها علیه حقوق زنان، تبعیضها و آپارتاید جنسیتی که در افغانستان حاکم است، صورت گرفته است.
خانم سعیدی میگوید که زنان امروز بار دیگر با وجود خطرات و تهدیدات از سوی طالبان، به خیابانها آمدند تا به جامعهی جهانی گوشزد کنند که زنان و دختران افغانستان در یک بحران بسیار عمیق گیر ماندهاند که راه بیرونرفت از این بحران بسیار دشوار است و از سوی دیگر، هیچ مرجعی نیز برای رسیدگی به آن وجود ندارد.
به گفتهی خانم سعیدی، زنان افغانستان امروز تنها هستند و این تنهایی باعث میشود که هر روز منزویتر شوند.
او هشدار میدهد که اگر جامعهی جهانی در برابر این نقض علنی حقوق بشر اقدام نکند، خسارات جبرانناپذیری بر بدنهی جامعه، فرهنگ و بالاخره کشور وارد خواهد شد.
سعیدی که خودش در بیرون از افغانستان به سر میبرد، میگوید که بیشتر مخاطبان این اعتراض، سازمان ملل متحد، جامعهی جهانی و نهادهای حقوق بشری بودند که باید در برابر این آپارتاید جنسیتی سکوت نکنند و اقدامات عملی را در پیش بگیرند.
او میگوید که توقع داشتن برخورد خوب از طالبان، واقعا یک اشتباه و انتظار نادرست است؛ چرا که ایدئولوژی طالبان مرگ و درد و وحشت و دهشت است که هرگز قابل تغییر نیست.
ترنم سعیدی در اخیر میگوید که زنان امروز افغانستان، زنان آگاه هستند. از تمامی حقوق خود آگاهی کامل دارند و تا زمانیکه به حقوق مسلم شان نرسیدهاند، دست از مبارزه بر نمیدارند.