اعضای شبکهی مشارکت سیاسی زنان افغانستان در یک حرکت اعتراضی علیه طالبان، شعار «عدالت عدالت، خستهایم از امارت» سر دادند.
رخشانه: شماری از اعضای شبکهی مشارکت سیاسی زنان افغانستان امروز(سهشنبه، ۲۶ ثور)، در مخالفت با طالبان و تعامل سازمان ملل متحد با این گروه، در یک مکان سربسته در کابل دست به اعتراض زدند.
این زنان معترض در این حرکت اعتراضی، شعارهای«عدالت عدالت، خستهایم از امارت»، «طالبان را به رسمیت نشناسید»، «نه به طالبان» و «طالبان را تحریم کنید» را سر دادند.
در نوارهای ویدیویی که اعضای این شبکه به رسانهی رخشانه فرستادهاند، میگویند که سازمان ملل متحد به روابط مخفیانه و ننگین خود با طالبان پایان داده و بیشتر از این به شعور مردم افغانستان توهین نکند.
آنها میگویند که زنان معترض افغانستان طی نزدیک به دوسال، بدون حمایت جامعهی جهانی و سازمان ملل متحد در برابر طالبان ایستادهگی کردهاند. به گفتهی آنها زنان طی این مدت توسط نیروهای این گروه شکنجه، زندانی، لتوکوب و حتا کشته شدهاند؛ اما سازمان ملل متحد بهجای حمایت از آنها و دادخواهی برای دسترسی به حقوق اساسیشان، با طالبان وارد تعامل شده است.
در اعلامیهی اعضای شبکهی مشارکت سیاسی زنان افغانستان نیز آمده است، توقع میرفت که سازمان ملل متحد و جامعهی جهانی که مدعی برابری جنسیتی و دفاع از حقوق بشر هستند، به صورت جدی و قاطعانه در برابر سیاستهای زنستیزانهی طالبان ایستاد شده و برای دفاع از حقوق شهروندی مردم افغانستان بر اساس منشور ملل متحد، اقدامات جدی و قاطعی را روی دست میگرفتند؛ اما برخلاف تصور، سازمان ملل و جامعهی جهانی نه تنها از حقوق مردم افغانستان بهویژه زنان و دختران حمایت نکردند بلکه در تمامی این مدت سعی بر تقویت طالبان داشتند.
اعلامیه گفته است که سازمان ملل متحد و جامعهی جهانی همه روزه بر تعاملات خود با این گروه متخاصم میافزایند و بستههای نقدی و غیرنقدی هفتهوار را تحت نام کمکهای بشر دوستانه برای طالبان ارسال میکنند.
در اعلامیه آمده است که رفتار دوگانهی جامعهی جهانی در برخورد با طالبان و مردم افغانستان باعث وقیحتر شدن این«گروه تروریستی» شده، طوریکه دیگر نه در خفا بلکه به صورت علنی مرتکب جنایات حقوق بشری میشوند.
اعلامیه آورده است که مردم افغانستان واقعا از این وضعیت «خفتبار» به ستوه آمدهاند و در یک بحران عمیق و بیسرنوشتی محض بهسر میبرند.
زنان معترض در ادامه از سازمان ملل متحد میخواهند که باید به تعاملات بدون قید و شرط و روابط مخفيانهی خود با طالبان خاتمه داده و زنان و دختران به گروگان گرفتهشدهی افغانستان را حمایت کنند.
آنها طالبان را«گروه تروریستی» خوانده و گفتهاند که مردم افغانستان هرگز این گروه را به رسمیت نمیشناسند.