جنبش تحول تاریخ زنان افغانستان، در واکنش به گزارش اخیر گزارشگر ویژهی سازمان ملل متحد در مورد وضعیت زنان تحت حاکمیت طالبان، نسبت به تداوم سرکوب، شکنجه و تجاوز جنسی نیروهای این گروه بر زنان معترض و زندانی هشدار داد.
رخشانه: اعضای جنبش تحول تاریخ زنان افغانستان امروز(شنبه، ۱۲ عقرب) با ارسال پیامهای ویدیویی به رسانهها گفتند که از همان آغاز حکومت طالبان، سرکوب گستردهای علیه زنان افغانستان شروع شد و اعتراضات مسالمتآمیز زنان اغلب با خشونت و بازداشت مواجه شده و در مواردی به کشته شدن معترضان نیز منجر شده است.
به گفتهی آنها، زنان زندانی در بازداشتگاههای طالبان علاوه بر تحمل شکنجههای جسمی و روحی، قربانی تجاوز جنسی نیز شدهاند که برخی از این زنان پس از رهایی دچار مشکلات روانی جدی شده و حتا به خودکشی دست زدهاند.
جنبش تحول تاریخ زنان افغانستان همچنین در بیانیهای از جامعهی جهانی خواسته است که گزارشهای مکرر از تجاوز، شکنجه و رفتار غیرانسانی طالبان با زنان را جدی بگیرند و به تداوم نقض حقوق بشر و «آپارتاید جنسیتی» در افغانستان واکنشی قاطع نشان دهند.
طبق این بیانیه، طالبان طی سه سال گذشته با صدور فرامین متعدد کوشیدهاند زنان را به حاشیه رانده و صدای آنها را خاموش کنند و در آخرین فرمان حتا شنیده شدن صدای زن توسط زن دیگر را نیز ممنوع اعلام کردهاند.
این جنبش، این محدودیتها را «ننگی بر پیشانی تاریخ افغانستان» و نشانگر ماهیت تکجنسیتی و سرکوبگرانهی حکومت طالبان میداند.
این بیانیه به جنایات گستردهی دیگری که مردم افغانستان تحت حاکمیت طالبان متحمل شدهاند نیز اشاره کرده و از چپاول منابع مالی کشور و اخاذی از شهروندان افغانستان خبر داده است.
بر اساس بیانیه، در حالی که طالبان مالیاتهای سنگینی از کسبهکاران و شهروندان جمعآوری میکنند؛ اما از پرداخت حقوق معلمان و کارمندان در بسیاری از مناطق کشور خودداری کردهاند.
این جنبش این اقدام طالبان را نشانهای از بیعدالتی و ناکارآمدی حکومتی توصیف کرده که بهجای پرداخت حقوق قانونی مردم، با سوءاستفاده از نام شریعت، مردم افغانستان را از حقوق شان محروم میکند.
جنبش تحول تاریخ زنان افغانستان از سازمان ملل متحد و سایر سازمانهای حقوقی بینالمللی درخواست کرده است که «آپارتاید جنسیتی» در افغانستان را به رسمیت بشناسند و طالبان را به عنوان «جنایتکاران جنگی» به دادگاه بینالمللی لاهه معرفی کنند.
در این بیانیه آمده است که پس از سه سال درد و رنج تحمیلی، مردم افغانستان حق دارند خواستار عدالت و حقوق از دسترفتهی خود باشند.
این جنبش از سازمانهای حقوق بشری میخواهد که از اعمال فشار بیشتر بر طالبان برای جلوگیری از ظلم بر زنان افغانستان حمایت کنند و در راستای تحقق عدالت گام بردارند.
این درحالی است که ریچارد بنت، گزارشگر ویژهی سازمان ملل متحد در امور حقوق بشر افغانستان در تازهترین گزارش خود آزار و اذیت و تجاوز جنسی بر زنان در زندانهای این گروه را تایید کرده است.