شماری از زنان معترض در واکنش به دعوت مقامهای طالبان از سوی کشور ناروی در نشست اسلو میگویند که از رفتار کشورهای جامعهی جهانی در برخورد با طالبان و مردم افغانستان خسته شدهایم.
رخشانه: اعضای شبکهی مشارکت سیاسی زنان افغانستان امروز(سهشنبه، ۲۳ جوزا) در مورد نشست اسلو با محوریت افغانستان با حضور نمایندگان طالبان، در یک فضای سربسته در شهر کابل اعتراض کردند.
گفته میشود که هیاتی از مقامهای طالبان به رهبری امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجهی این گروه، به اسلو پایتخت ناروی سفر کرده تا در نشستی در مورد افغانستان شرکت کنند.
اعضای شبکهی مشارکت سیاسی زنان افغانستان میگویند که این بار سوم است که کشور ناروی زیر پای طالبان فرش سرخ هموار میکند و به طور آشکار از این گروه تروریستی حمایت کرده و آنها را دعوت مینماید.
به گفتهی آنها، با آنکه طالبان هنوز هم در لیست سیاه سازمان ملل متحد قرار دارند و نباید به آنها اجازهی سفر داده شود؛ اما دیده میشود که مقامهای این گروه به طور آزادانه به کشورهای متعدد سفر کرده و با مقامات کشورها دیدار میکنند.
زنان معترض میگویند که گروه طالبان طی دوسال حاکمیت در افغانستان، جز رنج و درد چیز دیگری به مردم کشور نداده است.
معترضان میگویند که این گروه طی مدت نزدیک به دو سال، زنان را از کار منع کردند، دانشگاهها و مکتبها را بهروی دختران مسدود کردند و در پی آن، فقر اقتصادی و بیکاری و مهاجرتهای اجباری را تشدید کردهاند.
آنها همچنان میگویند که طی مدت حاکمیت طالبان، نکاحهای اجباری دختران زیر سن و قتلهای مرموز و خودکشیهای زنان و دختران به شدت افزایش یافته است.
به گفتهی آنها، طالبان به جنگهای نیابتی دامن زده و قتلهای زنجیرهای را در سراسر افغانستان به راه انداخته و نیز رسانهها را به شدت تحت سانسور قرار دادهاند.
آنها افزودند که گروه طالبان به غارت اموال مردم و به هدر دادن بیتالمال افغانستان به دست تروریستان، دست زده و شروع به تاراج معادن کشور کردهاند.
این زنان معترض میافزایند که این گروه شمار زیادی از مردم افغانستان را به کوچ اجباری وادار کردهاند و خانهها و زمینها و اموال شان را غصب کرده و نیز در حال جابهجایی کوچیهای پاکستانی در خانههای مردم افغانستان هستند.
آنها باور دارند که طالبان با ایجاد رعب و وحشت شمار زیادی از شهروندان را مجبور به ترک کشور کردهاند.
به گفتهی آنها، فساد و رشوت در ادارات کشور تحت حاکمیت طالبان به شدت افزایش یافته است و همچنان نیروهای این گروه به بازداشتها و شکنجههای خودسرانهی زنان معترض، فعالان مدنی، خبرنگاران و هنرمندان نیز دست زدهاند.
اعضای شبکهی مشارکت سیاسی زنان افغانستان بار دیگر تاکید میکنند که هر گونه تعامل، نشست، دیدار و گفتگوی نمایندگان کشورها و سازمانهای بینالمللی با گروه طالبان را مردود شمرده و تحریم میکنند.