حسین ابراهیم طه، دبیرکل سازمان همکاری اسلامی گفته است که آموزش دختران نه تنها یک حق بنیادی برای آنهاست، بلکه بهعنوان یک سرمایهی حیاتی برای جوامع مسلمان شناخته میشود.
رخشانه: آقای طه این اظهارات را امروز (یکشنبه، ۲۳ جدی) در کنفرانس دو روزهی «آموزش دختران در جوامع مسلمان؛ چالشها و فرصتها» که در شهر اسلامآباد پاکستان برگزار شده بود، بیان کرده است.
او افزوده که پیشرفت جوامع اسلامی بدون مشارکت زنان در تمامی عرصهها امکانپذیر نخواهد بود.
طه تاکید کرده است که برای رسیدن به توسعهی پایدار، باید گامهای مؤثرتر و سریعتری در راستای تحقق آموزش دختران برداشته شود.
دبیرکل سازمان همکاری اسلامی در ادامه بر لزوم اتخاذ سیاستهای پایدار و تخصیص منابع مالی مناسب برای آموزش دختران در کشورهای اسلامی تأکید کرده و گفت که در این راستا باید همهی کشورها مسوولیتپذیر باشند.
او همچنین به اهمیت آموزههای قرآن و سنت پیامبر اسلام در زمینهی آموزش دختران اشاره کرد و افزود که اسلام هیچگونه تبعیضی در این خصوص قائل نشده است.
این کنفرانس که با حضور وزیران آموزش کشورهای مختلف، دانشگاهیان و فعالان حوزهی دین اسلام برگزار شده بود، بر لزوم اصلاح سیاستها و ایجاد بسترهای مناسب برای آموزش دختران در کشورهای اسلامی تأکید داشت.
ملاله یوسفزی، فعال حقوق بشر و برنده جایزهی صلح نوبل، نیز در این کنفرانس از تجربیات خود در مسیر ارتقاء آموزش دختران گفت و از جامعهی جهانی خواست که حمایتهای بیشتری از این حرکت انجام دهند.
محمد العیسی، دبیرکل اتحادیهی جهانی مسلمانان و ریيس سازمان علمای مسلمان در این نشست گفته بود که اسلام به طور قاطع هر گونه محرومیت از آموزش زنان را چه جزئی و چه کامل در هر سن، سطح یا تخصصی، رد میکند.
کنفرانس دو روزهی «آموزش دختران در جوامع مسلمان؛ چالشها و فرصتها» توسط سازمان همکاری اسلامی روز گذشته در شهر اسلامآباد پاکستان آغاز و امروز ۱۲ جنوری به پایان رسید.