شهرزاد اکبر، رییس پیشین کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان میگوید که تلاش برای جرمانگاری «آپارتاید جنسیتی» زمانگیر است و مبارزهی دوامدار میطلبد.
رخشانه: خانم اکبر این اظهارات را امروز(سهشنبه، ۱۰ میزان) در صفحهی اجتماعی ایکس خود بیان کرده است.
به گفتهی خانم اکبر، نشست ماه اکتبر، یکی از نشستهای کمیتهی شش سازمان ملل متحد است که به بحث در مورد مسودهی معاهدهی «جنایات علیه بشریت» میپردازد.
خانم اکبر تصریح کرده است که تلاش دادخواهان این است که مفهوم «آپارتاید جنسیتی» شامل این مسوده شود.
وی گفته است: «این گام نیازمند حمایت کشورهای عضو از جرمانگاری آپارتاید جنسیتی است و تصمیم سازمان ملل متحد نیست.»
خانم اکبر تاکید کرده است که باید برای دادخواهی و پیگیری در این مورد با کشورهای مشخص به شمول آفریقای جنوبی که خاستگاه «مفهوم آپارتاید» است آماده باشیم.
او در ادامه گفته است: «این بحث با تصمیم تازه چهار کشور آلمان، کانادا، استرالیا و هالند، در مورد کنوانسیون سیداو و افغانستان فرق دارد.»
رییس پیشین کمیسیون حقوق بشر افغانستان در حالی این اظهارات را بیان کرده است که چند روز پیش کشورهای آلمان، کانادا، استرالیا و هالند به طالبان هشدار داده بودند، در صورتیکه در یک بازهی زمانی مشخص به تبعیض جنسیتی در افغانستان پایان ندهند، پروندهای علیه این گروه به دادگاه بینالمللی لاهه ارجاع میدهند.
از سوی دیگر، روز گذشته، گوردون براون، نمایندهی ویژهی سازمان ملل متحد در امور آموزش جهانی در یک کنفرانس مطبوعاتی گفته بود که این سازمان قصد دارد آپارتاید جنسیتی در افغانستان را بهرسمیت بشناسد.