منابع محلی در ولایت قندهار میگویند که به دلیل محدودیتهای طالبان، صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد(یونیسف) فعالیتهای آموزشی خود را در ولایتهای قندهار و هلمند متوقف خواهد کرد.
رخشانه: یکی از کارمندان محلی یونیسف در ولایت قندهار امروز(چهارشنبه، ۳ عقرب) میگوید که یونیسف تصمیم گرفته که اگر طالبان تا آخر ماه جاری میلادی در تصمیم خود مبنی بر توقف فعالیتهای آموزشی موسسات خارجی از جمله این نهاد، تجدید نظر نکنند، صنفها و برنامههای آموزشی محلی که از سوی این نهاد بینالمللی تمویل میشود، در ولایتهای قندهار و هلمند را متوقف خواهد شد.
منبع که نخواست هویتاش فاش شود، به رسانهی رخشانه گفت که از این تصمیم از سوی مسوولان بلند رتبهی یونیسف توسط ایمیل رسمی و در یک جلسه به کارمندان این نهاد اطلاع داده شده است.
او میگوید که معاش آموزگاران صنفها و برنامههای آموزشی محلی از آخر ماه سپتامبر قطع شد و به کارمندان و هماهنگ کنندگان گفته شده است که تا آخر ماه اکتبر معاششان پرداخت خواهد شد.
او تاکید میکند: «تصمیم گرفته شده که اگر تا آخر اکتبر صنفهای محلی باز نشود فعالیت خود را به ولایتهای دیگر انتقال بدهند.»
او میگوید که کارمندان یونیسف از طرف تمویل کنندگان پیام دریافت کردهاند که در صورت عدم دریافت اجازهی فعالیت از سوی طالبان، پروژههای آموزشی را تمویل نخواهند کرد.
این منبع میگوید که برخی از انجوها آمادگی انتقال وسایل صنفهای محلی را به ولایتهای دیگر گرفتهاند و تعدادی نیز وسایل را به ولایت ارزگان انتقال دادهاند.
این هماهنگکنندهی محلی میگوید که پس از قطع معاشات، آموزگاران محلی نیز شکایت میکنند و ترس از دست دادن یگانه منبع عایداتی خود را دارند.
جاوید احمد، یکی از آموزگاران صنف محلی در ولسوالی پنجوایی ولایت قندهار گفته ، به طور ماهانه ۹هزار افغانی معاش دریافت میکرد که مخارج زندگیاش از این طریق تمویل میشد.
جاوید احمد میگوید، پس از این تصمیم طالبان، ۳۰ کودک که نزد او درس میخواندند از آموزش محروم شدهاند و او نیز یگانه منبع درآمد خود را از دست داده است.
در همین حال، یک منبع دیگر از میان کارمندان یونیسف به رسانهی رخشانه میگوید که یونیسف تلاشهای زیادی کرده است تا مقامات محلی طالبان در هلمند، قندهار و کابل را متقاعد کند که به برنامهی CBE یا صنفهای محلی برای دانش آموزان صنفهای اول تا سوم پاسخ مثبت دهند؛ اما این تلاشها تاکنون نتیجه نداده است.
این منبع نیز با حفظ هویتاش میگوید که در حال حاضر یک تیم از نمایندگان یونیسف بخش افغانستان در حال مذاکره با دفتر طالبان در دوحه، پایتخت قطر است.
با این حال، او مهلت تعیین شده از سوی یونیسف برای طالبان را رد کرده و گفته که هیچ مهلتی برای بازگشایی این کلاسها به طالبان داده نشده است. تاکنون مسوولان صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل(یونیسف) در بخش افغانستان در این مورد به صورت رسمی اظهار نظر نکردهاند.
با این حال، چند روز پیش، شورای علمای قندهار که یک نهاد تازه تاسیس و وابسته به ملا هبتالله، رهبر طالبان است نیز طی یک نامه از ملا هبتالله، رهبر طالبان خواسته بودند تا صنفهای محلی موسسات خارجی را برای دانشآموزان بازگشایی کند.
گفتنی است که فعالیت صنفهای محلی در ولایتهای قندهار و هلمند به تاریخ (۲۷ حمل) سال جاری از سوی طالبان تا «امرثانی» تعلیق شد.
بر اساس یافتههای رسانهی رخشانه، پس از این دستور، ۸۸۹ صنف در ولایت هلمند تعطیل شده که در نتیجهی آن، ۳۲هزار و ۷۰۰ دانشآموز از آموزش محروم شدهاند که از این میان، ۲۱هزار و ۴۶ تن از آنان را دانشآموزان پسر و ۱۱هزار و ۶۸۷ تن دیگر آن را دانشآموزان دختر تشکیل میدهند.
در پی این دستور، در ولایت قندهار نیز یک هزار و ۵۸۸ صنف آموزشی بهروی ۵۰هزار و ۹۸ دانشآموز دختر و پسر مسدود شده است.