شماری از فعالان حقوق زنان در همایشی که از سوی « نهاد میکانیزم افغانستان برای صلح همهشمول و شبکه زنان افغان» در دبی برگزار شده است، شرکت کردند و قرار است راهبرد نقش زنان در پروسه صلح را بسازند.
رخشانه: آنان که شمار شان به بیش از ۵۰ تن میرسد از عدم حضور نمایندگان قربانیان جنگ، نهادهای جامعۀ مدنی و اقلیتهای مذهی در روند صلح انتقاد میکنند.
این فعالان حقوق زن برای شش روز در دُبی دربارۀ نگرانیها و چالشها و چگونگی حضور زنان در روند صلح رأیزنی میکنند.
در این نشست شماری از مقامهای دولتی، نمایندهگان مجلس، نمایندهگان زنان ولایتها و شماری از زنان فعال حقوقبشر از کشورهای مختلف به دُبی گرد آمدهاند و در بارۀ خواست و حضور زنان در روند صلح باهم رأیزنی میکنند.
داکتر سیما سمر، وزیر دولت در امور حقوقبشر و روابط بینالملل که یکی از شرکت کنندهگان این همایش است از توافق صلح دوحه انتقاد کرده است.
بانو سمر گفت تا هنگامی که تعهد سیاسی صادقانه برای صلح وجود نداشته باشد تلاشهای صلح نتیجهیی نخواهد داشت.
وی افزود: «هر قدر حضور زنان در مذاکره زیاد باشد، طبیعتأ فشار وارد میکند بر طالب؛ بخاطریکه طالبان واقعیتهای جدید افغانستان را باید متوجه شود.»
سمیرا حمیدی، نمایندۀ سازمان عفو بینالملل نیز گفته است: «با وجود همه دادخواهیها ما هنوز نگرانیم که معاملههایی صورت بگیرد که زنان از آن متضرر شود.»
آنان تاکید دارند که باید نقش زنان در روند صلح برجسته باشد. این اظهارات پس از آن مطرح میشود که روند گفتگوهای صلح افغانستان از چندی به این طرف در دوحه جریان دارد.