اعضای جنبشهای اعتراضی زنان افغانستان در واکنش به موضع اخیر سازمان ملل متحد در پیوند به نشست دوحه در مورد به رسمیتشناختن طالبان، در کابل دست به اعتراض خیابانی زدند.
رخشانه: زنان معترض حوالی ساعت ۱:۲۰ دقیقهی بعد از ظهر امروز(شنبه، ۹ ثور) در سرک سه پروژهی تایمنی شهر کابل در واکنش به نشست آنتونیو گوتریش با نمایندگان کشورها برای افغانستان، راهپیمایی اعتراضی برگزار کرده و مخالفتهای شدید خود را در مورد به رسمیت شناختن رژیم طالبان اعلام کردند.
این زنان با شعارهای«طالبان بی غیرت، مسوول درد ملت»، «میجنگیم، میمیریم، حق خود را میگیریم»، «به رسمیتشناختن طالبان، لکهی ننگ بر جهان» و «طالب جنایت میکند، جهان حمایت میکند» دست به اعتراض زدند.
شمایل توانا، یکی از زنان معترض میگوید که این اعتراض خیابانی پس از حدود ۳۰ دقیقه، با هجوم نیروهای طالبان در ساحهی برگزاری اعتراض متوقف شد و زنان و دختران معترض نیز از ترس خشونت و بازداشت از سوی آنها متفرق شدند.
او میگوید که هدف اصلی این اعتراض، ابراز مخالفت در برابر موضوع بهرسمیت شناختن طالبان و نشست دوحه به میزبانی سازمان ملل متحد بوده است.
یکی دیگر از این زنان معترض با حفظ هویتش نیز با ارسال پیام به رسانهی رخشانه میگوید که نیروهای طالبان با خشونت تمام بالای آنها هجوم آورده و اعتراضات آنها را برهم زده و زنان و دختران معترض را متفرق کردهاند.
او میگوید که نیروهای طالبان با آنان برخورد زشتی داشته و از کلمات رکیک مثل«فاحشههای وحشی» کار گرفتهاند.
او میگوید: «مردان افغانستان از ظلم این گروه وحشی مهر سکوت بر دهان خود زدهاند و فقط زنان و دختران هستند که دادخواهی میکنند و در هر حالت مخالفت خود را با رژیم این گروه اعلان میکنند.»
او میگوید، موتری که چند تن خبرنگار در آن بودند، با دیدن موترهای استخبارات گروه طالبان به سرعت صحنه را ترک کرد.
جنبشهای اعتراضی زنان معترض افغانستان همچنان در قطعنامهای میگویند، دنیا با خبر اند که طالبان حقوق زنان را در افغانستان گروگان گرفتهاند تا با جامعهی بینالمللی برای به دست آوردن مشروعیت، معامله کنند و تمامی پیمانهای بینالمللی را آشکارا نقض کردهاند.
آنها طالبان را یک گروه تروریستی عنوان کرده و از سازمان ملل و جامعهی جهانی میخواهند که حکومت طالبان را به رسمیت نشناسند و سر نوشت ۴۰ میلیون نفوس افغانستان را به معامله نگیرید.
در مادهی دیگری از قطعنامه آمده است که طالبان شایستهی بهرسمیتشناخته شدن و قرار گرفتن در جایگاه یک حکومت و نمایندهی مردم افغانستان نیستند؛ لذا از هر نوع تعامل که طالبان را به مثابهای نماینده و حکومت مشروع افغانستان جلوه و ارتقاع دهد، باید پرهیز شود.
آنها مدعی اند که مردم افغانستان طالبان را یک گروه متحجر و ضد بشری میدانند و تا زمانیکه مردم کشور طالبان را نپذیرفتهاند، جامعهی جهانی نیز آنان را نخواهند پذیرفت.
قطعنامه گفته است که موضع سازمان ملل متحد در قبال رفتارهای ضد بشری و سیاستهای خصمانهی طالبان علیه مردم افغانستان، بهخصوص زنان باید روشن، قاطع و پیگرانه باشد و برخورد سلیقهای و موردی برای تامین حقوق زنان صورت نگیرد.
قطعنامه افزوده که سازمان ملل و جامعهی جهانی از مطالبات مدنی زنان افغانستان و اعتراضات آنها، حمایت واقعی و معنیدار کرده و تا بر آورده شدن حقوق و خواستههای زنان باید به صورت جدی و همهشمول وارد مذاکرات و تعاملات داخلی و بینالمللی در مورد افغانستان گردد.
زنان معترض در اخیر هشدار دادهاند که در صورت بهرسمیتشناختن طالبان از سوی سازمان ملل متحد، با هر مورد از نقض حقوق بشری در افغانستان و روند تروریسمسازی در این کشور، پیامد آن به عهدهی سازمان ملل و کشورهای حامی طالبان خواهند بود.
علاوه بر این، قرار است فردا(۳۰ اپریل) اعتراضات سراسری در برابر نشست دوحه در مورد موضوع بهرسمتشناختن طالبان در دهها کشور جهان برگزار شود.