نیروهای ادارهی امر به معروف طالبان در ولایت خوست مسوولان سه رسانه و یک گزارشگر را بازداشت کردهاند.
رخشانه: مرکز خبرنگاران افغانستان امروز(سهشنبه، ۱۹ ثور) اعلام کرده است که سخی سرور میاخیل، مدیر مسوول رادیو و تلویزیون غرغشت، محمدالدینشاه خیالی، مدیر مسوول رادیو ولس غژ، پامیراندیش مهیدی، مدیر مسوول رادیو چنار و عبدالرحمان آشنا گزارشگر رادیو نن از سوی نیروهای ادارهی امر به معروف طالبان در این ولایت بازداشت شدهاند.
مرکز خبرنگاران افغانستان ضمن ابراز نگرانی از بازداشت این کارمندان رسانهای، خواستار آزادی فوری و بدون قید و شرط آنان شده است.
مرکز خبرنگاران افغانستان به نقل از منابعی در ولایت خوست، گفته است که این کارمندان رسانهای عصر روز گذشته به ادارهی امر به معروف طالبان در این ولایت احضار و بازداشت شدهاند.
این مرکز گفته است که ادارهی امر به معروف مسوولان این رسانهها را متهم کرده است که اصول رسانهای تعیین شدهی«امارت اسلامی» را در برنامههای رسانهای خود رعایت نکردهاند.
بر اساس اعلامیهی مرکز خبرنگاران، مسوولان محلی طالبان در ولایت خوست به این رسانهها در مورد نشر موسیقی هشدار داده بودند و احتمال میرود که دلیل عمدهی بازداشت این چهار کارمند رسانه، نشر موسیقی باشد.
اعلامیهی مرکز خبرنگاران به نقل از شبیراحمد عثمانی، رییس اطلاعات و فرهنگ طالبان در ولایت خوست گفته است که مدیر مسوول رادیو و تلویزیون غرغشت و مدیران رادیوهای چنار و ولس غژ و همچنان گزارشگر رادیو نن بازداشت نشدهاند، بلکه بهخاطر«شریک کردن بعضی مسائل مهم رسانهای احضار شدهاند.»
مرکز خبرنگاران افغانستان با ابراز نگرانی جدی از بازداشت مسوولان رادیو و تلویزیون غرغشت و رادیوهای چنار و ولس غژ و همچنان گزارشگر رادیو نن، از مسوولان طالبان میخواهد تا آنان را هرچه زودتر و بدون قید و شرط آزاد کنند.
مرکز خبرنگاران افغانستان یادآور شده که بر اساس قانون رسانههای همگانی، خبرنگاران در انجام کارهای حرفهای خود آزاد هستند و مسوولان حکومتی نباید در کار آنها محدودیت خلق کرده و یا آنان را تهدید کنند، بلکه باید از آنها حمایت کنند.
با این حال، این خبرنگاران در حالی بازداشت میشوند که ماه گذشته وزارت اطلاعات و فرهنگ طالبان طرح پیگیری امور و مسائل مربوط به رسانهها و خبرنگاران در کشور را از طریق کمسییون رسیدگی به شکایات و تخطیهای رسانهای اعلام کرد.
براساس این طرح، هیچ ادارهی حکومتی حق مداخله در امور رسانهها و کارهای خبرنگاران را ندارد.
بر اساس معلومات مرکز خبرنگاران افغانستان در سال ۱۴۰۱، دستکم ۲۳۷ رویداد نقض آزادی رسانهها و خبرنگاران از جمله، ۹۴ مورد بازداشت خبرنگاران ثبت شده است و یا مراحل بازداشت آنان، راهکار قانونی پیگیری از طریق کمیسیون رسیدگی به شکایات و تخطیهای رسانهای را نپیموده است.