ادارهی امر به معروف و نهی از منکر طالبان طی مکتوبی به تمامی آرایشگاههای زنانه در سراسر کشور یک ماه مهلت داده تا به فعالیتهای خود پایان بدهند.
رخشانه: این مکتوب از سوی اداره امر به معروف و نهی از منکر طالبان که یک نسخهی از آن در اختیار رسانهی رخشانه قرار گرفته، هفتهی گذشته(۵ سرطان) به شهرداری کابل فرستاده شده است.
ادارهی امر به معروف و نهی از منکر طالبان در این مکتوب گفته است: «براساس هدایت شفاهی مقام رهبری امارت اسلامی افغانستان، برای آرایشگاههای زنانه در شهر کابل و ولایتها وقت داده شده است که سر از تاریخ تعیین شده فعالیتهای کاری شان ممنوع میباشد.»
این اداره در مکتوب خود قید کرده است که تمامی آرایشگاههای زنانه در سراسر کشور الی تاریخ (۵ اسد ۱۴۰۲) مهلت دارند و پس از آن تمامی مجوزها و قراردادهای شان فاقد اعتبار بوده و به فعالیتهای خود پایان بدهند.
اداره امر به معروف طالبان از شهرداری ولایت کابل خواسته است که این مکتوب را در ۳۴ ولایت کشور تکثیر کرده و از اجرایی شدن آن اطمینان بدهد.
این مکتوب با امضای محمد فقیر محمدی، معین مسلکی و پالیسی اداره امر به معروف طالبان صادر شده و یک کپی از آن به اتحادیه آرایشگران نیز فرستاده شده است.
در همین حال، یک منبع از میان اتحادیه صنف آرایشگران ولایت هرات نیز به رسانهی رخشانه این خبر را تایید کرده و میگوید که این مکتوب روز سهشنبه هفتهی گذشته با این اتحادیه در میان گذاشته شده و به تاریخ(نهم سرطان) با آرایشگران در میان گذاشته شده است.
منبع میگوید که اداره امر به معروف طالبان در این ولایت هیچ دلیلی برای منع فعالیت آرایشگاهها ارائه نکردهاند. او میگوید که در حال حاضر حدود دو هزار ۵۰۰ آرایشگر زن در این ولایت مصروف فعالیت هستند.
او با انتقاد از این تصمیم طالبان میگوید: «اکثر آرایشگران نانآور خانوادههای خود هستند» و از میان آرایشگران، برخی از آنها سرپرستی خانوادههای شان را به عهده دارند.
او افزود: «بعضی از آرایشگران شوهران خود را از دست دادهاند، برخی فرزند خود را از دست دادهاند و برخی هم نانآور خانهی خود را از دست دادهاند و در حال حاضر با این کار مصارف خانوادههای خود را تامین میکنند.»
او که نانآور خانوادهی خود از طریق آرایشگری است، با لحن تند میگوید: «طالبان یا باید همه ما را از بین ببرند یا کار بدیل آن را برای ما ایجاد کنند و یا مانع کار ما نشوند. حیران ماندهایم، در صورتیکه کار از ما گرفته شود چه کنیم؟»
این منبع میافزاید: «(طالبان) گفتند تتو ممنوع، گفتیم درست است، گفتند کاشت ناخن ممنوع، قبول کردیم. گفتند عکاسی نکنید و داماد را هم داخل نگذارید، آن را هم قبول کردیم. تمام حرفهای شان را قبول کردیم؛ اما حالا برای ما گفته اند که کار نکنید.»
او مصمم است که به هیچ عنوان مغازهی آرایشگاه خود را بسته نمیکند. به گفتهی خودش: «هیچ یک از اعضای اتحادیه صنف آرایشگران تابلوهای خود را جمع نکنند، مغازههای خود را نبندند، حتا اگر طالبان ما را مرمی باران(تیرباران) کنند.»
پس از تسلط طالبان بر افغانستان و بسته شدن مکتبها و دانشگاهها بهروی دختران، تعداد زیادی از آنها به کارهای آرایشگری و خیاطی رو آوردهاند؛ اما طالبان اکنون این روزنهی امید را نیز بهروی آنها مسدود کردند.
پیش از این نیز، اداره امر به معروف طالبان در ولایت هرات طی مکتوب ۱۴ مادهای به تمامی آرایشگران زن دستور داده بودند که در داخل آرایشگاهها حجاب را رعایت کنند، عکاسی و فیلمبرداری نکنند، به داماد اجازهی ورود ندهند، جا نمازی داشته باشند و قبل از آرایش باید وضو بگیرند.