رخشانه: بلال کریمی، معاون سخنگوی طالبان در یک گفتوگو به جواب سوال رسانه رخشانه در مورد بسته ماندن مکاتب دخترانه گفت که «این یک موضوع کوچک است اما جامعه جهانی بهخاطر آن، یک ملت ۴۰ میلیونی را تحت تحریم قرار داده است.»
معاون سخنگوی طالبان گفت که در سراسر کشور نزدیک به ۱۰ میلیون دانشآموز است که از این میان ۴ میلیون آنان را دختران تشکیل میدهند.
او محروم ماندن ۴ میلیون دختر دانشآموز را موضوع بی اهمیت خوانده و گفت که در ۲۰ سال گذشته نیز مردم ۷۰ درصد از خاک افغانستان که یا در جنگ بودند و یا تحت حاکمیت طالبان قرار داشتند از تعلیم و آموزش محروم بودند.
پس از سقوط دور اول حاکمیت گروه طالبان، برای اولینبار در سال ۱۳۸۱ خورشیدی در سرتاسر کشور مکتب فعال شد و زمینهی دسترسی به آموزش به تمامی اقشار اجتماعی فراهم شد.
بلال کریمی در مورد بازگشایی مکاتب دخترانه پاسخ واضحی نداد ولی گفت که این یک موضوع دینی و علمی است.
پس از تسلط طالبان بر افغانستان مکاتب دخترانه بالاتر از صنف ششم همچنان مسدود مانده که واکنشهای گستردهی داخلی و خارجی را نیز به همراه داشته است.
چندی پیش سازمان ملل متحد در اعلامیهای گفت: «طالبان با آنکه تعهدات شان را هر بار تکرار میکنند؛ اما در مورد بازگشایی مکاتب دخترانه بالاتر از صنف ششم تا کنون هیچ ارادهای از خود نشان ندادهاند. این عمیقا تاسف بار است و آیندهی افغانستان را ویران میسازد. محرومیت دختران از مکتب نه تنها حقوق آنان را زیر پا میکند، بل آینده زنان و دختران را نیز در افغانستان به خطر میاندازد.»
همچنان، توماس وست، نماینده ویژه امریکا برای افغانستان، وزارتهای خارجه ایالات متحده و قطر و برخی از نهادهای جهانی دیگر از جمله صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل (یونیسف) محروم شدن دختران از آموزش را «عقبگرد جبرانناپذیر برای افغانستان عنوان کرده اند.»