نشست دو روزهی نمایندگان سازمان همکاری اسلامی در راستای آموزش دختران در پاکستان برگزار شده، اما گروه طالبان در این نشست شرکت نکرده است.
رخشانه: خالد مقبول صدیقی، وزیر معارف پاکستان امروز(شنبه،۲۲ جدی) به خبرگزاری فرانسه گفته است که طالبان در کنفرانس «آموزش دختران در جوامع مسلمان؛ چالشها و فرصتها» دعوت شده بودند، اما شرکت نکردند.
او گفته است که هیچکس از اعضای طالبان در کنفرانس حضور نداشت.
مقامهای طالبان تا اکنون در مورد عدم اشتراک در این کنفرانس اظهارنظر نکردهاند.
نشست دو روزه نمایندگان سازمان همکاری اسلامی( OIC) امروز ۲۲ جدی، مصادف با یازدهم جنوری در اسلامآباد پایتخت پاکستان آغاز شده و قرار است فردا نیز ادامه یابد.
این کنفرانس با عنوان «تحصیل دختران در جوامع مسلمان؛چالشها و فرصتها» ابتکاری با حمایت عربستان است که توسط سازمان رابطۀ اسلامی (رابطه العالم الإسلامی) پیشنهاد شده و پاکستان میزبانی آن را پذیرفته است.
براساس گزارشهای رسانههای پاکستانی، حدود ۳۰ وزیر از کشورهای عضو OIC تأیید کردهاند که در این رویداد دو روزه شرکت خواهند کرد.
این نشست با حضور شماری از مقامهای بلندپایه، از جمله شهباز شریف، نخستوزیر پاکستان و نمایندگان کشورهای اسلامی و نهادهای بینالمللی در پاکستان برگزار شده است.
ملاله یوسفزی، جوانترین برنده جایزه نوبل صلح و از فعالان حق آموزش دختران نیز در این نشست شرکت میکند.
خانم یوسفزی در پلتفرم ایکس نوشته است که از شرکت در این کنفرانس هیجان زده است و در راستای حق آموزش دختران و پاسخگو ساختن طالبان، صحبت میکند.
هدف اصلی این برنامه، افزایش آگاهی جوامع مسلمان در مورد اهمیت آموزش دختران و ایجاد همکاریهای مشترک در این حوزه اعلام شده است.
از زمان تسلط طالبان بر افغانستان در آگست ۲۰۲۱، این گروه محدودیتهای گستردهای را بر آموزش و تحصیل دختران و زنان در افغانستان وضع کردهاند.
این گروه مکاتب متوسطه و دانشگاهها و حتا مراکز آموزشی زبانهای خارجی و انستیتوتهای صحی را بهروی دختران بستهاند و نیز حضور زنان در بسیاری از عرصههای اجتماعی و آموزشی را ممنوع قرار دادهاند.
گرچند این ممنوعیتها با واکنشهای گستردهی بینالمللی همراه بوده و بسیاری از نهادهای حقوق بشری و فعالان خواستار تغییر این سیاستها هستند؛ اما گروه طالبان همچنان بر این تصمیمات خود پافشاری کردهاند.