فوزیه کوفی، عضو هیأت مذاکره کننده جمهوری اسلامی افغانستان میگوید که پیشرفتها و واقعیتهای پس از سال ۲۰۰۱ میلادی در افغانستان برای گروه طالبان قابل درک نیست.
رخشانه :خانم کوفی که امروز (جمعه، ۱۲ جدی) در نشستی تحت نام «چشمانداز صلح» در کابل صحبت میکرد، کثرتگرایی، تنوع گروههای اجتماعی، مدنی و سیاسی و آزادیهای فردی را از جملهی واقعیتهای دو دههی اخیر در کشور خواند و گفت که طالبان هنوز این واقعیتها را «هضم» نمیتوانند.
او تأکید کرد که تنوع و تکثر لازمهی یک جامعهی انسانی است و این گروه با پذیرفتن آن باید با زندگی در جامعهی افغانستان آماده شود.
خانم کوفی افزود که در مذاکرات صلح نمادها و ارزشها اهمیت پیدا میکند و باید این نمادها و ارزشها احترام شود.
او با بیان اینکه طالبان تنوع جامعه افغانستان را نمیپذیرند، تأکید کرد که طالبان باید واقعیتهای جدید افغانستان را درک کنند و به این ترتیب برای زندهگی با همی آماده شوند.
این عضو هیأت مذاکرهکننده دولت میگوید که اجماع برای برقراری صلح در کشور شکل گرفته است، اما نحوه پیشبرد مذاکرات و حکومت پساصلح نیز به عنوان موضوع مورد اختلاف در حوزه جمهوریت باقی مانده است.
فوزیه کوفی یکی از اهداف سفر هیأت مذاکرهکننده جمهوری اسلامی افغانستان را به کابل نیز تصمیمگیری و ایجاد اجماع درباره حکومت پساصلح عنوان کرد.
او ابراز امیداوری کرد که در فرصت باقیمانده این اجماع شکل بگیرد و موضع هیأت مذاکرهکننده دولت تقویت شود.
این اظهارات در حالی مطرح میشود که قرار است دور بعدی مذاکرات صلح دولت افغانستان با گروه طالبان تا چند روز دیگر آغاز شود.
دور نخست مذاکرات بینالافغانی حدود سه ماه قبل در دوحه آغاز شده بود.