منابع محلی در ولایت بامیان میگویند که نیروهای طالبان دو آموزگار زن را حین استقبال از سرپرست وزارت معارف طالبان در دارالمعلمین این ولایت مورد لتوکوب قرار دادهاند.
رخشانه: دستکم سه منبع مردمی که به دلیل حساسیتهای امنیتی نخواستند هویت شان در خبر ذکر شود، در ولایت بامیان امروز(دوشنبه، ۱ جوزا) در صحبت با خبرنگار رسانهی رخشانه تایید میکنند که نیروهای طالبان دو آموزگار خانم یک مدرسهی دینی بهنام دارالعلوم«اتفاق» در این ولایت را مورد لتوکوب قرار دادهاند.
یک منبع مردمی میگوید، این دو آموزگار زن هنگامی مورد خشونت فزیکی قرار گرفتهاند که آنها برای استقبال از حبیبالله آغا، وزیر معارف طالبان در جمع آموزگاران مرد و دانشآموزان مکاتب خصوصی حضور یافته بودهاند.
به گفتهی منبع، آموزگاران زنی که مورد خشونت فزیکی قرار گرفتهاند، به نامهای زهرا حیدری و شریفه رستمی بودهاند.
از سوی دیگر، منبع دیگری نیز میگوید که پس از این رویداد، بعضی از نیروهای محلی طالبان در بامیان گفتهاند، افرادی که این زنان را لتوکوب کرده، تکلیف روانی داشته و دیوانه بودهاند.
گفتنی است که حبیبالله آغا، امروز برای افتتاح مدرسهی جهادی در دارالمعلمین ولایت بامیان، به این ولایت سفر کرده است.
سفر وزیر معارف طالبان در ولایت بامیان با برخی از حاشیهها نیز همراه بوده است. به گفتهی یک منبع، مسوولان ادارهی معارف طالبان در ولایت بامیان به همراه آموزگاران و دانشآموزان مکاتب خصوصی، بهویژه دختران دانشآموز صنفهای اول تا ششم برای استقبال از سرپرست وزارت معارف این گروه، در مقابل دارالمعلمین این ولایت صفآرایی کرده بودند؛ اما وزیر معارف طالبان پس از یکونیم ساعت تاخیر به آنجا رفته و به بیش از صد تن از دانشآموزانی که ساعتها در هوای سرد و بارانی منتظرش بودند، هیچ توجهی نکرده است.
منبع میگوید، وزیر معارف طالبان با موتر زرهی به آنجا رفته و از میان استقبال کنندگان رد شده و در آخر صف از موتر خود پایین شده است.
یک منبع دیگر نیز میگوید که وزیر معارف طالبان که همراه با رییس عمومی مدارس جهادی این گروه به هدف افتتاح مدرسهی جهادی در ولایت بامیان سفر کرده بود، در سخنرانی خود حتا یک کلمه هم در مورد آموزش دختران صحبت نکرده است.
به گفتهی منبع، سید حبیبالله آغا، وزیر معارف طالبان گفته است که سالانه ۲ میلیارد افغانی به هدف پیشبرد مدارس جهادی در سراسر افغانستان مصرف میشود.
این مصارف گزاف در حالی صورت میگیرد که گراف فقر در میان مردم کشور روز به روز در حال افزایش است و برای اشتغالزایی آنان هیچ کاری صورت نگرفته است.
از سوی دیگر، پس از تسلط این گروه در افغانستان مکاتب دخترانهی بالاتر از صنف ششم بهروی دانشآموزان دختر بسته شده است و این گروه بهجای بازگشایی مکاتب دخترانه، درحال ساخت و تقویت مدارس جهادی و دیوبندی در سراسر کشور هستند.