مسوولان محلی طالبان در دانشگاه بلخ نیز طرح تفکیک جنسیتی این گروه را تطبیق کرده که براساس آن دانشجویان دختر و پسر باید در روزهای متفاوت به صنفهای درسی خود حاضر شوند.
رخشانه: براساس این طرح، روزهای طاق در هفته (یکشنبه، سهشنبه و پنجشنبه) به دانشجویان دختر و روزهای جفت هفته (شنبه، دوشنبه و چهارشنبه) به دانشجویان پسر اختصاص داده شده است.
براساس این طرح، ساعتهای درسی نیز از سه ساعت در روز به هشت ساعت در روز افزایش یافته است، البته ساعتهای درسی نظر به مضامین آن مشخص میشود. برخی مضامین درسی شاید شش ساعت، هفت یا هشت ساعت در روز، دوام داشته باشد.
این طرح با انتقاد دانشجویان و استادان در دانشگاه بلخ مواجه شده است. شماری از دانشجویان با انتقاد از این طرح میگویند هیچ دانشجوی ظرفیت جذب آموزش هشت ساعت در روز را ندارد و این کار سبب دلسردی آنان از درس و دانشگاه میشود.
سمیرا، دانشجوی دانشکده اقتصاد در دانشگاه بلخ به رسانهی رخشانه میگوید که افزایش ساعتهای درسی به بیشتر از شش ساعت در روز باعث خستهگی و دل سردی آنان از تحصیل میشود.
او افزود: «بودن هفت کریدت در یک روز بینهایت آدم را خسته میسازد و فاصله درسها یک روز در میان دانشجویان را دلسرد میکند. هرکس باشد یک روز مکمل از درس خواندن خسته میشود و روز دیگه هم چون وقفه است علاقه به درس خواندن نمیداشته باشد».
با این حال، برخی از استادان دانشگاه بلخ نیز از این طرح جدید طالبان انتقاد میکند.
یکی از استادان دانشگاه بلخ که خواست هویتاش فاش نشود به رسانهی رخشانه گفت که افزایش ساعتهای درسی به هفت الی هشت ساعت نه برای دانشجویان و نه به استادان، قابل تحمل است.
او افزود: «هشت ساعت در روز واقعا هم برای من که استاد هستم مشکل است چون هیچ استادی نمیتواند هشت ساعت در روز سرپای بیایستد و درس بدهد چون واقعا خسته کننده است و در هیچ جای دنیا ما این قسم نظام تحصیلی را نداریم و نه هم ذهن شاگرد میتواند این قدر درس را در روز جذب کند.»
او همچنان گفت: «ما در کنار دانشگاه از خود زندگی هم داریم اگر روزانه کاملا در دانشگاه باشیم پس به فامیل چگونه رسیدهگی کنیم و در ضمن بسیاری دانشجویان وظیفه دارند که بخاطر این طرح وظایف خود را از دست خواهند داد که از هر لحاظ بالای روحیه دانشجویان تاثیر میگذارد».
پیش از این نیز طرح تفکیک جنسیتی طالبان در دانشگاههای ولایتهای مختلف از جمله در کابل نیز تطبیق شده است.