گزارشگران بدون مرز اعلام کرده است که طالبان به دلیل طرز لباس پوشیدن گویندگان زن، فعالیت رسانههای بی بی سی، دویچه وله و صدای امریکا را در افغانستان متوقف کردهاند.
رخشانه: این نهاد روز گذشته طی یک نامه به ریچارد بنت، گزارشگر جدید سازمان ملل متحد در مورد وضعیت حقوق بشر در افغانستان، خواستار اقدام فوری برای دفاع از روزنامه نگاران و آزادی مطبوعات در افغانستان شده است.
در نامهای گزارشگران بدون مرز آمده است که دستگیریهای خودسرانه خبرنگاران و کارمندان رسانهای در افغانستان در حال افزایش است و فضای ترس به تمامی رسانهها، حاکم شده است.
این نهاد دفاع از خبرنگاران گفته است، با آن که ذبیحالله مجاهد، سخنگوی طالبان اعلام کرده که قانون رسانههای همگانی هنوز هم اجرا میشود؛ اما وضعیت آزادی مطبوعات به طرز چشمگیری بدتر شده و محدودیتهای جدیدی برای آنها اعمال شده است.
محدودیتهای جدید شامل فرمان وزارت اطلاعات و فرهنگ طالبان مبنی بر متوقف کردن نشرات برنامههای خبری تلویزیونهای بینالمللی – بیبیسی، صدای امریکا و دویچه وله – به زبانهای محلی (دری، پشتو و ازبکی) میشود.
گزارشگران بدون مرز پس از توقف نشرات سه رسانه خارجی، هنگامی که به سخنگوی طالبان تماس گرفته است، توقف نشرات این تلویزیونها را «مشکل لباس پوشیدن مجریان زن این رسانهها پس از چندین هشدار» نسبت داده است.
در بخش دیگری نامه گزارشگران بدون مرز آمده است از پس از سقوط کابل به دست طالبان در تاریخ ۱۵ آگست، حداقل ۵۰ کارمند رسانهای از سوی این گروه بازداشت شدند.
آنتوان برنارد، مدیر حمایت و کمک گزارشگران بدون مرز گفته است: «در حالی که رژیم همچنان به دستگیری روزنامه نگاران و افزایش فشار بر رسانهها ادامه میدهد، وضعیت آزادی مطبوعات در افغانستان نباید زیر نظر جامعه جهانی قرار گیرد. از ریچارد بنت، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در امور افغانستان، ما انتظار داریم حداکثر مشارکت ممکن در حمایت از روزنامهنگاری آزاد، کثرتگرا و مستقل را داشته باشیم.»