اداره محکمه استیناف طالبان در ولایت بلخ در یک جلسه با علمای اهل تشیع در این ولایت از آنها خواسته است که زنان و دختران اهل تشیع را به حجاب شرعی(پوشش مورد علاقهی طالبان) تشویق نمایند.
رخشانه: منابع از میان شورای علمای شیعه در ولایت بلخ امروز(یکشنبه، ۲۷ حمل) در صحبت با رسانه رخشانه گفتند که این اداره در جلسهی تحت عنوان اتحاد میان شیعه و سنی در بلخ، این دستور را صادر کرده است.
یک منبع که خودش نیز در جلسه حضور داشته میگوید که طالبان در این جلسه به علمای اهل تشیع دستور دادهاند که وقتی دادگاه عالی این گروه عید سعید فطر را اعلام کرد، باید اهل تشیع نیز در همان روز عید کنند. او میافزاید که هیچ گروهی حق ندارد یک روز قبل یا یک روز بعد از اعلام دادگاه عالی این گروه از روز عید تجلیل کنند.
منبع میگوید که طالبان در این جلسه از علمای اهل تشیع خواستهاند که زنان و دختران شیعهمدهب را به پوشش مورد علاقهی این گروه تشویق نمایند.
گفتنی است که پوشش مورد علاقهی طالبان برای زنان و دختران (چادر برقع) پوشش سرتا پا است.
یکی از علمای اهل تشیع در صحبت با رسانهی رخشانه میگوید که اصل حجاب به عنوان یک امر مسلم اسلامی برای تمامی افراد جامعه اعم از زنان و مردان است و در تمام مذاهب، محدودهی مشخصی برای زنان و مردان دارد.
این عالم دین میگوید که تفسیر طالبان از حجاب اسلامی این است که زنان باید سر تا پای خود را بپوشانند؛ اما برای مردان نوعیت پوشش از نظر این گروه هیچ محدودیتی ندارد.
او میگوید که در مذهب چهارگانه اهل تسنن، پوشاندن صورت(نقاب و صورتبند) و پایینتر از مچ هردو دست، جزء محدوده و الزامات حجاب نیست و زنان کاملا اختیار دارند که بخواهند صورت خود را نپوشانند.
وی میگوید که اساسا این دستور طالبان تحمیلی است و حتا بر اساس الزامات مذهب چهارگانه اهل سنت هم همخوانی ندارد و کاملا در تضاد با آنها قرار دارد.
این عالم دین میگوید : «حجاب در مذهب شیعه به صورت واضح تعریف شده است. یعنی پوشاندن صورت و هردو دست زنان از الزامات حجاب نیست و زنان و دختران اهل تشیع بر اساس فقه جعفری حجاب را رعایت کردهاند/میکنند.»
او میگوید که درخواست طالبان در قدم اول بر اساس نظریات مشهور مذاهب چهارگانه اهل تسنن نیست و در ثانی با نظریات مشهور فقه جعفری نیز کاملا در تضاد است و برای ما قابل قبول نیست و چنین درخواستی اشاره بر تحمیل عقیدتی طالبان دارد.
وی میافزاید که این موضوع برای اهل تشیع به هیچ وجه قابل پذیرش نیست؛ چرا که این دستور نه مطابق با فقه حنفی است و نه بر اساس فقه جعفری، این یک نوع اعمال سلیقه از سوی طالبان است.
این درحالی است که طالبان فقه جعفری را به رسمیت نمیشناسند. براساس گزارشها، وزارت تحصیلات عالی این گروه چند روز پیش فیصله کردند که تدریس متون فقهی شیعیان در دانشگاههای کشور ممنوع است.