ادارهی امر به معروف طالبان در ولایت هرات طی دستورالعمل تازهای گفته است که زنان و دختران پیش از آرایش باید وضو بگیرند.
رخشانه: مسوولان سالنهای زیبایی در شهر هرات امروز(یکشنبه، ۲۸ جوزا) به رسانهی رخشانه گفتند که ادارهی امر به معروف طالبان در این ولایت طی یک دستورالعمل ۱۴ مادهای، برای آنها محدودیتهای تازهای وضع کرده است.
در این دستور العمل که در اختیار رسانهی رخشانه قرار گرفته، به سالنهای زیبایی دستور داده شده که زنان و دختران در سالنهای زیبایی زنانه باید«حجاب صد درصد اسلامی» را رعایت کنند.
این اداره همچنان گفته است که مردان اجازهی ورود به آرایشگاههای زنانه را ندارند.
ادارهی امر به معروف طالبان در هرات تاکید کرده که استفاده از مواد آرایشی که قابلیت جذب آب را ندارند، «مطلقا بند» است.
این اداره به تمامی آرایشگران و مسوولان سالنهای زیبایی زنانه دستور داده که در این سالنها باید جایی برای وضو گرفتن و نماز وجود داشته باشد و زنان و دختران، پیش از آرایش باید وضو بگیرند.
بر اساس این دستورالعمل، زنان و دختران از مواد آرایشی که شکنندهی وضو است و یا نماز با آن صحت ندارد، استفاده نکنند.
این اداره همچنان هدایت داده، هر نوع مواد آرایشی که قابلیت جذب آب را نداشته باشد و مانع عبور آب به جلد صورت شود را آرایشگران هرگز استفاده نکنند.
براساس این دستور تازهی اداره امر به معروف طالبان، آرایشگران کار خود را براساس شریعت، دین و مذهب عیار سازند.
در ادامهی این طرزالعمل آمده است که آرایشگران در قسمت اجرت شان انصاف را مد نظر بگیرند و از اضافهستانی خودداری کنند.
این اداره دستور داده است که نصب هر نوع دوربین در داخل سالنهای زیبایی منع است و هیچکسی اجازه ندارد از داخل این سالنها عکس و یا فیلم بگیرد.
براساس اطلاعیهای که از سوی امر به معروف در هرات به سالونهای زیبایی رسیده، آرایشگران حق ندارند که جهت آرایش به منازل مشتری بروند.
با تسلط گروه طالبان و وضع محدودیتهای شدید بر حقوق فردی و اجتماعی زنان و دختران، مراسم خوشی در میان خانوادههای هراتی کمرنگ شده است.
باشندگان ولایت هرات از وضعیت بد اقتصادی شکایت دارند و خیلی کم به آرایشگاههای زنانه مراجعه میکنند.
این وضعیت باعث شده تا شماری از آرایشگران زن به دلیل نبود مشتری، دست از فعالیت کشیده و خانهنشین شوند.
برخی از آرایشگران بر این باور اند که این محدودیتهای تازه فضای کاری را برای آنها تنگتر کرده و آسیبهای اقتصادی بیشتری بر آنان وارد خواهد شد.
شکریه*، یکی از زنان آرایشگر در ولایت هرات میگوید که پس از تسلط این گروه، وضعیت کاری آنها به شدت آسیب دیده و درآمد شان نیز نزدیک به ۵۰ درصد کاهش یافته است.
او میگوید: «مشکلات اقتصادی، ترس از طالبان و محدودیتهاییکه بالای زنان و دختران وضع شده، باعث شده تا علاقهی آنها به آرایش و زیبایی کاهش یابد.»
شکریه میگوید که او پیش از این روزانه دستکم ده نفر مشتری داشت و اکنون به شدت مشتریانش کم شده و برخی روزها هیچ مشتری ندارد.