ادارهی اطلاعات و فرهنگ طالبان میگوید که در مورد سرنوشت رسانههایی که مسوولان آن در خارج از کشور هستند، حکم صادر میکند.
رخشانه: عبدالحق حماد، رییس بررسی رسانههای رژیم طالبان، روز گذشته(دوشنبه، ۱۲ جدی) در صحبت با خبرگزاری باختر تحت کنترل این گروه، گفته است که در مورد سرنوشت رسانههایی که مسوولان آن در خارج کشور اند و علیه نظام آنان «تبلیغات» میکنند، تصمیم گرفته شده و منتظر حکم دادگاه است.
به گفتهی او، دادگاه گروه طالبان به زودی در این مورد حکم خود را ابلاغ خواهد کرد.
حماد در گفتوگو با خبرگزاری دولتی باختر، این رسانهها را به تبلیغات علیه رژیم این گروه متهم کرده است.
رییس بررسی رسانههای طالبان افزوده است: «در بارهی همین رسانهها تصمیم گرفته شده است؛ موضوع تا محکمه رسیده و انتظار میرود در چند روز تصمیم محکمه ابلاغ شود.»
این درحالی است که پس از تسلط طالبان بر افغانستان، محدودیتهای شدیدی بر کار رسانهها در کشور از سوی این گروه وضع شده است. براساس گزارش مرکز خبرنگاران افغانستان، رسانههای که در داخل کشور فعالیت دارند، زیر کنترل جدی طالبان هستند و نمیتوانند آزادانه فعالیت کنند.
ظریف کریمی، مسوول دفتر حمایت کنندهی رسانههای آزاد افغانستان (نی) به رسانهی رخشانه گفته است که تا پیش از تسلط طالبان، ۵۲۶ رسانه در کشور فعالیت داشتند که از این میان، ۱۶۰ تلویزیون، ۳۰۰ شبکهی رادیویی، ۳۶ رسانهی چاپی و ۲۰ بنگاه رسانهبی انترنتی یا نوشتاری را شامل میشود.
به گفتهی کریمی، اکنون که بیش از یکونیم سال از حکومت طالبان بر افغانستان میگذرد، ۸۰ شبکهی تلویزیونی (۵۰ درصد)، ۱۴۴ شبکهی رادیویی (۴۸ درصد) و ۲۰ خبرگزاری، به شمول تمامی رسانههای چاپی، از فعالیت بازماندهاند.
بر اساس معلومات نهاد نی، تا قبل از سقوط افغانستان به دست طالبان، ۱۱ هزار و ۸۵۰ تن خبرنگار و کارمند رسانهیی در کشور مصروف فعالیت در رسانهها بودند که از این میان، ۷هزار و ۷۴۶ تن از آنان خبرنگار و گزارشگر بودند.
کریمی میگوید که از میان تعداد فوق، ۲ هزار و ۱۴۸ تن آنان را زنان تشکیل میدادند.
او در ادامه گفت که اکنون کمتر از ۳ هزار خبرنگار در داخل افغانستان مصروف فعالیت در نهادهای رسانهیی اند که کمتر از ۳۰۰ نفر آنها، زنان هستند.