مرکز خبرنگاران افغانستان گفته است که ادارهی محلی استخبارات طالبان در ولایت لغمان، رادیوی خصوصی «کاوون غږ» را در شهر مهترلام، مرکز این ولایت بسته و تجهیزات آن را نیز ضبط کرده است.
رخشانه: مرکز خبرنگاران امروز(یکشنبه، ۱۷ سرطان) در خبرنامهای گفته است که استخبارات طالبان با این ادعا که «مالکیت آن متعلق به دولت است»، دفتر این رادیو را بسته است.
مرکز خبرنگاران افغانستان با ابراز نگرانی عمیق نسبت به این رویداد، خواستار بازگشایی هر چه زودتر و بدون قید و شرط این رسانه شده است.
بر اساس خبرنامهی این مرکز، کارمندان ادارهی استخبارات طالبان در ولایت لغمان روز ۲۴ جوزا وارد ساختمان این رادیو شدند و آن را خاموش کردهاند.
خبرنامه افزوده که دفتر این رسانه با حضور نمایندگان ادارهی محلی طالبان و اطلاعات و فرهنگ این گروه بسته شده است.
بر مبنای این خبرنامه، نیروهای استخبارات طالبان با بستن دروازهی دفتر این رادیو، به کارمندان آن گفتهاند که ساختمان و تجهیزات این رسانه متعلق به دولت است و به همین دلیل هر چه به نام این رسانه است، ضبط میشود.
مرکز خبرنگاران گفته که مدیر مسوول رادیو «کاوون غږ»، به وزارت اطلاعات و فرهنگ طالبان بخاطر این اقدام ادارهی استخبارات این گروه شکایت کرده است؛ اما با گذشت سه هفته از بسته شدن این رادیو، تلاشهایش برای بازگشایی آن بینتیجه بوده است.
این مرکز به نقل از انقلابی یوسفزی، مدیر مسوول رادیو «کاوون غږ» گفته که این رادیو در سال ۱۳۸۴ در مهترلام، مرکز ولایت لغمان با کمک مالی«اینترنیوز» که یک مؤسسه بینالمللی است، ایجاد شده است.
یوسفزی افزوده که با کمک مالی اینترنیوز، تجهیزات مورد نیاز رادیو خریداری شد و طبق یک تفاهم با ادارهی محلی وقت، یک قطعه زمین به آن اختصاص داده شد و بر این زمین یک ساختمان یک طبقه برای رادیو ساخته شد.
یوسفزی گفته است که در جواز فعالیت این رادیو که از سوی وزارت اطلاعات و فرهنگ در سال ۱۳۹۵ خورشیدی صادر شده است، «انجمن علمی و فرهنگی لغمان» به عنوان صاحب امتیاز و انقلابی یوسفزی به عنوان مدیر مسوول درج شده است.
یوسفزی در ادامه گفته که این انجمن به دلیل اینکه جواز آن تمدید نشد، لغو شده است و در تفاهمنامهی امضاء شده میان انجمن و انترنیوز (حامی مالی قبلی رادیو) آمده است که در صورت لغو انجمن، رادیو به کسانی که در آن کار میکنند، تعلق میگیرد.
مرکز خبرنگاران افغانستان گفته که در مادهی چهارم قانون رسانههای همگانی که از سوی حکومت طالبان نیز قابل اجرا خوانده شده است، آمده که هيچ شخص حقيقی يا حکمی نمیتواند فعاليت آزاد رسانههای خبری و يا معلوماتی را منع، تحريم، سانسور يا محدود نموده و يا طور ديگری در امور و نشرات رسانههای همگانی و معلوماتی مداخله کند.
این مرکز ضمن تاکید بر عملی شدن قانون رسانههای همگانی، از مسوولان محلی طالبان در لغمان میخواهد که زمینهی بازگشایی هر چه زودتر این رسانهی محلی را فراهم کنند.
گفتنی است که طالبان از زمان تسلط بر کشور، محدودیتهای شدیدی بر کار رسانهها وضع کردهاند. رسانههای فعال تحت حاکمیت این گروه در کشور در حال حاضر اجازهی نشر گزارشهای تحقیقی، انتقادی و میدانی را ندارند.