وزارت معارف طالبان طی مکتوبی، دستور داده است که تمامی پروژههای آموزشی در سطح ولسوالیهای ولایات قندهار و هلمند تا «امر ثانی» متوقف شوند.
رخشانه: وزارت معارف طالبان روز گذشته(یکشنبه، ۲۷ حمل) طی مکتوبی این دستور را صادر کرده است.
این وزارت دلیل واضحی در مورد توقف پروژههای آموزشی در ولسوالیهای قندهار و هلمند جزئیاتی ارائه نکرده؛ اما گفته که در مورد فعالیت موسسات ارائهکننده«مشاهداتی» وجود داشته است.
مقامات محلی طالبان در ولایتهای قندهار و هلمند نیز پاسخ واضحی در مورد این دستور ارائه نکردهاند.
گفتنی است که پس از صدور این دستور از سوی طالبان، تمامی مراکز آموزشی تحت حمایت صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد(یونیسف)، سازمان حفاظت از کودکان(Save the Children) و برخی دیگر از سازمانهایی که در سطح محلی در ولایات قندهار و هلمند خدمات آموزشی برای کودکان ارائه میکنند، متوقف شده است.
در همین حال، وکیلاحمد متوکل، سخنگوی ادارهی معارف طالبان در قندهار میگوید که وزارت معارف دستور داده است که یک هیات از سوی مقامات محلی تعیین شود تا در مورد فعالیت این پروژهها تحقیق کنند.
متوکل گفته که این ممنوعیت کوتاهمدت میباشد و پس از بررسیهای هیات، دوباره فعال خواهد شد.
بر اساس یافتههای رسانهی رخشانه، پس از این دستور، ۸۸۹ صنف در ولایت هلمند تعطیل شده که در نتیجهی آن ۳۲هزار و ۷۰۰ دانشآموز از آموزش محروم شدهاند که از این میان، ۲۱هزار و ۴۶ تن از آنان را دانشآموزان پسر و ۱۱هزار و ۶۸۷ دیگر دانشآموزان دختر میباشند.
در ولایت قندهار نیز در پی این دستور، یک هزار و ۵۸۸ صنف آموزشی بهروی ۵۰هزار و ۹۸ دانشآموز دختر و پسر مسدود شده است.
این درحالی است که طالبان پس از تسلط بر افغانستان، دستور دادند که صنفهای دخترانهی بالاتر از صنف ششم تا«امر ثانی» تعطیل شود؛ اما اکنون در دومین سال تعلیمی تحت حاکمیت این گروه، دختران از آموزش و رفتن به مکتب محروم اند.
علاوه بر این، طالبان خزان سال گذشته طی فرمانی گفتند که دانشگاهها نیز تا«امر ثانی» بهروی دختران بسته شود.
بر اساس برآوردها، اکنون بیش از چهار میلیون دانشآموز دختر در افغانستان از آموزش محروم اند.
سازمان ملل و نهادهای حقوق بشری و فعالان حقوق آموزش و پرورش، بارها گفتهاند که افغانستان تنها کشور در جهان است که دختران در آن از حق آموزش و تحصیل برخوردار نیستند.