مسوولان وزارت صحت عامه طالبان اعلام کردهاند که از آغاز سال روان میلادی تاکنون، نزدیک به سه میلیون کودک و مادر در افغانستان به سوءتغذیه مبتلا شدهاند.
رخشانه: محمد وزیر حامد، رییس تغذیهی عمومی وزارت صحت طالبان، روز گذشته(چهارشنبه، ۱۷ اسد) در یک نشست خبری به مناسبت هفتهی جهانی «تغذیه با شیر مادر» بیان کرد که از این تعداد، ۸۵۷ هزار کودک به سوءتغذیه حاد و ۲ میلیون کودک دیگر به سوءتغذیه متوسط مبتلا هستند.
به گفتهی وی، در سال جاری، نزدیک به ۲ میلیون کودک مبتلا به سوءتغذیه، تحت درمان قرار گرفتهاند و میزان سوءتغذیه در مقایسه با سال گذشته کاهش یافته است.
عبدالولی حقانی، معین عرضه خدمات صحی وزارت صحت عامه طالبان نیز در این نشست از ایجاد پروتکلهای ملی بر اساس مراجع علمی بینالمللی خبر داد که شامل دستورالعملهای تقویت و ترویج تغذیه با شیر مادر است.
او افزود که بیشترین موارد سوءتغذیه در ولایتهایی که با خشکسالی مواجه بودهاند، ثبت شده است.
از سویی هم، محمد امین، نمایندهی صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) در افغانستان اعلام کرد که ۳۶ درصد از کودکان مبتلا به سوءتغذیه حاد در افغانستان، نوزادان زیر شش ماه هستند.
به گفته وی، از ۱۰ هزار و ۲۰۰ کودک مبتلا به سوءتغذیهی حاد که در ۷ ماه نخست سال جاری به شفاخانهها مراجعه کردهاند، ۳۶ درصد آنها زیر شش ماه سن دارند.
علاوه بر این، مونا شیخ، نمایندهی برنامه جهانی غذای سازمان ملل متحد نیز اعلام کرد که این نهاد در سال روان میلادی به ۱.۶ میلیون مادر شیرده در افغانستان مواد خوراکی کمک کرده و به همکاریهای خود برای جلوگیری از سوءتغذیه مادران و نوزادان ادامه خواهد داد.
وزارت صحت عامه طالبان در اخیر از تاجران، صنعتکاران و بخش خصوصی خواسته است که در جلوگیری از واردات شیر خشک کمکیفیت نقش فعالتری ایفا کنند.
با وجود افزایش نگرانکننده موارد سوءتغذیه در میان کودکان و مادران، طالبان تاکنون هیچ برنامهی مشخص و کارآمدی برای بهبود معیشت و کاهش سوءتغذیه در افغانستان ارائه نکردهاند.
این در حالی است که وضعیت اقتصادی کشور، به ویژه در مناطق روستایی و آسیبپذیر، روز به روز وخیمتر میشود و خانوادهها به سختی قادر به تأمین نیازهای اولیه غذایی خود هستند.
عدم وجود برنامههای حمایتی و راهبردهای مؤثر برای مقابله با سوءتغذیه، خطر بروز بحرانهای انسانی بیشتر را در افغانستان افزایش میدهد.