شورای ملی اطلاعات هشدار داده که اگر طالبان بعد از ترک نیروهای بینالمللی به قدرت برسند، برخورد سختگیرانه خود با زنان را دوباره عملی خواهند کرد و بسیاری پیشرفتهای دو دهه اخیر در عرصه حقوق زنان را عقب خواهند زد.
رخشانه: این نهاد هشدار داده است که خروج نیروهای ائتلاف زیر رهبری ایالات متحده امریکا از افغانستان ممکن است حقوق زنان در این کشور را در معرض خطر قرار دهد.
در این ارزیابی شورای ملی اطلاعات ایالات متحده امریکا آمده است: «طالبان به صورت گسترده به رویکرد محدودکننده خود به حقوق زنان استوار مانده و اگر قدرت ملی را در دست بگیرند، بسیاری پیشرفتهای دو دهه اخیر را عقب خواهند زد».
به نقل از دویچه وله؛ در این گزارش دو صفحهای به رفتار سخت طالبان با زنان و دختران در جریان حاکمیت این گروه از ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۱ اشاره شده است که زنان عمدتاً در خانههای شان محصور بودند و دختران به آموزش دسترسی نداشتند. در آن زمان زنان حتی اجازه نداشتند بدون یک محرم مرد خانواده به بیرون از خانه بروند. در این گزارش گفته شده که دیدگاه طالبان نسبت به آن زمان تغییر نکرده است.
با وجود این، گزارش شورای اطلاعات ملی امریکا گفته است که «تغییرات حداقلی رهبری» در طالبان دیده میشود که تا حدی در مورد این وعدههای گروه طالبان در مورد زنان شک و تردید ایجاد میکند.
در ارزیابی این اداره امریکایی آمده است: «پیشرفتها (در بخش حقوق زنان) احتمالاً بیشتر مرهون فشارهای بیرونی است تا حمایت داخلی، این حکایت از آن دارد که این پیشرفتها بعد از خروج نیروهای ائتلاف در مخاطره قرار دارد، حتی بدون این که طالبان تلاشی برای عقب زدن آن بکنند»
خروج نیروهای امریکایی و ناتو از افغانستان از اول ماه جاری( می) آغاز شده است.
جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده امریکا گفته است که روند خروج تا یازدهم ماه سپتمبر امسال تکمیل میشود، اما او و دیگر مقامهای امریکایی گفته اند که تعهدشان به افغانستان و دادخواهی برای حقوق زنان پایان نمییابد.
گروه طالبان ماه گذشته در اعلامیهیی گفته بود که زنان میتوانند «به جامعه خود در تعلیم و تربیه، تجارت، صحت و امور اجتماعی با حفظ حجاب درست اسلامی خدمت کنند».