صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد(یونیسف) در گزارش تازهای میگوید که فرمانهای محدود کنندهی طالبان، تاثیرات مخربی بر روی زندگی زنان و دختران گذاشته است.
رخشانه: یونیسف در گزارش تازهای که امروز(یکشنبه، ۱۷ ثور) به نشر رسانده، تاثیرات مخرب ممنوعیت زنان و دختران از کار، تحصیل و آموزش را برجسته کرده است.
در این گزارش که بازهی زمانی ماه مارچ سال روان میلادی را در بر میگیرد، آمده است که در این ماه هنگامیکه مکاتب در ولایات سردسیر بازگشایی شد، بر خلاف انتظار مردم کشور، دختران بالاتر از صنف ششم همچنان از رفتن به مکتب محروم ماندند.
گزارش گفته است که در این مدت، یونیسف به حمایت از بیشتر از نیم میلیون دانشآموز، از طریق ایجاد صنفهای آموزشی فرصتهای آموزشی و تحصیلی را فراهم کرده که ۵۵ درصد از آنان دختران هستند.
یونیسف همچنان گفته است که ممنوعیت کار و آموزش زنان و دختران، امید و رویاهای آنها را از بین برده است.
این نهاد افزوده است که شرایط بحرانی در افغانستان، زنان و کودکان را به شدت در معرض خطرات جدی قرار داده و کودکانی که از خانوادههای خود جدا شدهاند و در خیابانها کار میکنند، بسیار آسیبپذیر هستند.
در بخش دیگری از این گزارش آمده است که ۲۸.۳ میلیون نفر در افغانستان به کمکهای بشردوستانه نیاز دارند. همچنان، ۱۵.۲ میلیون کودک نیز به مراقبت نیاز دارند.
گزارش آورده است که ۸۷۵ کودک زیر پنج سال در افغانستان از سوءتغذیهی شدید و حاد رنج میبرند.
گزارش افزوده است که ۱۷ میلیون نفر در افغانستان، در سال جاری میلادی به مراقبتهای بهداشتی نیاز دارند.
با وجود فشارهای بینالمللی بر طالبان مبنی بر ممنوعیت کار و آموزش زنان و دختران توسط آنان، این گروه اما بر تصامیم خود پافشاری کرده و به این ممنوعیتها علیه حقوق زنان و دختران در افغانستان ادامه دادهاند.