جایزهی «دینامیک سال ۲۰۲۴» در بخش «مبتکر سال» به شکردخت جعفری، مخترع و نخستین فیزیکدان طبی زن اهل افغانستان، اهدا شده است.
رخشانه: خانم جعفری امروز (چهارشنبه، ۱۲ ثور) در صفحهی فیسبوک خود با تایید این موضوع نوشته است که از دریافت این جایزه خوشحال است.
بر اساس اطلاعات منتشر شده در ویبسایت پلاتینیوم، خانم جعفری از میان پنج زن از بریتانیا، برندهی این جایزه شده است.
خانم جعفری از مرکز فناوری دانشگاه ساری بریتانیا[University of Surrey] برای نامزدی تیم شرکت تحت مدیریتش بهنام «TrueInvivo» قدردانی کرده است.
شکردخت جعفری در ولایت دایکندی افغانستان متولد شده و در حال حاضر در بریتانیا زندگی میکند و تحصیلات دورهی لیسانس خود را در ایران به پایان رسانده است.
بر اساس گزارشها، خانم جعفری در سال ۲۰۰۴ میلادی بهعنوان استاد در دانشگاه کابل وظیفه اجرا کرده و همزمان نمایندهی وزارت تحصیلات عالی در کمیسیون انرژی اتمی افغانستان نیزعضویت داشته و از سال ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۰ بهعنوان «سوپروایزر دیپارتمنت رادیولوژی» انستیتوت طبی فرانسه برای اطفال (افامآیسی) نیز کار کرده است.
وی تحصیلات دورهی ماستری و دکترای خود را در دانشگاه ساری [University of Surrey] به پایان رسانده و با نوشتن بیش از ۴۰ مقالهی علمی و دو اختراع مهم، تبدیل به نخستین فیزیکدان طبی زن از افغانستان شده است.
از نخستین اختراع خانم جعفری «دستگاه دوزسنج» برای ثبت تشعشعات پرتودرمانی سرطان نام برده شده که در سال ۲۰۱۹ میلادی در بریتانیا به ثبت رسیده است.
اختراع دوم وی با عنوان «اندازهگیری سه بعدی دوز اشعه» در سال ۲۰۲۱ میلادی در همین کشور ثبت شده است. این اختراع یک سیستم سه بعدی دوزسنجی است که در داخل بدن بیمار سرطانی قرار داده میشود و وقتی بیمار تحت درمان رادیوتراپی قرار میگیرد، مقدار دقیق تشعشع دریافتی بدن بیمار را ثبت میکند و داکتران با خوانش آن، سنجش میزان اشعهی دریافتی بدن بیمار را نشان میدهد.