دفتر هماهنگکننده کمکهای بشردوستانه در افغانستان(اوچا) به نقل از یک خانم امدادگر، میگوید که آموزش یک زن در واقع، آموزش یک ملت است.
رخشانه: اوچا امروز(سهشنبه، ۲۸ حمل) با نشر گزارشی به نقل از امدادگران زن نوشته است که طالبان در افغانستان، زنان و دختران را در چهاردیواری خانههای شان محصور کردهاند.
عایشه*، یک امدادگر زن و فعال آموزش و پرورش در این گزارش گفته است، از زمانیکه طالبان در آگست ۲۰۲۱، کنترل افغانستان را به دست گرفتند، زنان و دختران بهطور سیستماتیک از تمام جنبههای زندگی عمومی، اجتماعی و سیاسی کنار گذاشته شدهاند.
به گفتهی او، اکنون دسترسی آنها به آموزش، اشتغال، عدالت و کمکهای بشردوستانه به شدت محدود شده است.
عایشه گفته است: «تحصیل در افغانستان مهم است؛ زیرا یک حق بشری است و مردم را قادر میسازد تا استعدادهای خود را بیابند و خلاقتر و سازندهتر باشند.»
او تاکید کرده است که آموزش و تحصیل زنان و دختران، یکی از مؤثرترین راهها برای بهبود درآمد فردی و خانوادگی و راهحلی برای مقابله با فقر اقتصادی در جامعه است.
عایشه گفته است که کودکان در افغانستان برای رفتن به مکتب بیش از هر زمان دیگری نیاز به حمایت دارند و مکاتب دولتی و مراکز آموزشی باید حمایت شوند تا دختران در سراسر افغانستان بتوانند به آموزش دسترسی داشته باشند.
او با بیان این مطلب که«آموزش یک زن، آموزش یک ملت است» یادآوری کرده که اگر به همهی کودکان از جمله دختران اجازه دهیم به مکتب بروند و استعدادهای خود را بیابند، بیشتر مشکلات ما به عنوان یک ملت حل خواهد شد.
به گفتهی او، ممنوع کردن زنان و دختران از هر جنبهای از زندگی، شبیه از بین بردن بخش بزرگی از سرمایهی انسانی ملی است.
او در اخیر از سازمان ملل و جامعهی بینالمللی میخواهد که به حمایت از زنان و دختران افغانستان ادامه بدهند تا زنان بتوانند کار کنند و دختران به مکتب بروند.