شماری از اعضای جنبش شنبههای ارغوانی در ولایتهای تخار، بلخ و غزنی در واکنش به روند اخراج مهاجران افغانستانی از پاکستان، دست به اعتراض زده و خواستار توقف آن شدند.
رخشانه: اعضای این جنبش امروز(پنجشنبه، ۱۱ عقرب) در مکانهای سربسته در ولایتهای تخار، غزنی و بلخ در پیوند به اخراج اجباری و سوال برانگیز مهاجران افغانستان از پاکستان گفتند، از آن جاییکه اخراج گستردهی مهاجران افغانستان از پاکستان با استقبال طالبان صورت گرفته است، ما نگران هستیم که طالبان در تبانی با حکومت پاکستان، اعضای تحریک طالبان پاکستانی و خانوادههای شان را در ادامهی پروژهی انتقال، به عنوان مهاجران به افغانستان انتقال دهند.
اعضای جنبش شنبههای ارغوانی در تخار، خواستار توقف فوری اخراج اجباری مهاجران افغانستان از پاکستان شده و از سازمان ملل متحد و نهادهای مدافع حقوق مهاجران میخواهند تا در هماهنگی با حکومت پاکستان و ایران، زمینهی حضور قانونی مهاجران افغانستان را حداقل تا زمان شکلگیری حکومت جدید در افغانستان فراهم ساخته و در برابر اخراج اجباری مهاجران افغانستان بایستند.
آنها تاکید میکنند که برای نجات از وضع کنونی نیاز است تا همهی جریانها بهویژه جنبشهای اعتراضی با شکلدهی ائتلاف فکری، روی بدیل حاکمیت خودخواندهی طالبان توافق نمایند.
آنها بر این باور اند که تنها بدیل حاکمیت خودخواندهی طالبان، حکومت مشروع، دموکراتیک و غیر متمرکز میباشد.
اعضای جنبش شنبههای ارغوانی همچنان از مردم افغانستان و نهادهای جهانی میخواهند تا جهت رهایی فوری ژولیا پارسی، ندا پروانی، رسولی پارسی، منیژه صدیقی و سایر فعالان از زندانهای طالبان، بر این گروه فشار وارد کنند.
اعضای این جنبش در ولایت غزنی نیز با شعار«افغانستان امن نیست، مهاجران را اخراج نکنید» در برابر اخراج مهاجران افغانستان از پاکستان واکنش نشان داده و گفتهاند که توهین، تحقیر، بازداشت، شکنجه، اخراج اجباری و حتا قتل مهاجران افغانستان، مخصوصا در ایران و پاکستان کاملا روشن میسازد که افغانستان حکومت ندارد و مهاجران بیسرپناه این کشور نمیدانند که به کجا مراجعه کنند.
آنها میگویند، شمار زیادی از مهاجران افغانستانی پس از حاکمیت طالبان در افغانستان، به دلیل تهدیدات امنیتی از سوی طالبان به ایران و پاکستان پناه بردهاند.
اعضای جنبش شنبههای ارغوانی در ولایت بلخ نیز در این پیوند گفتند که اگر مهاجران افغانستان به دلیل تهدیدات امنیتی از پاکستان اخراج میشوند، چرا حکومت پاکستان ابتدا اعضای خانوادههای مقامات گروه طالبان و دیگر گروههای تروریستی را از کشور خود اخراج نمیکند؟
اعضای این جنبش از وخامت اوضاع حقوق بشری در افغانستان تحت حاکمیت طالبان ابراز نگرانی کرده و تاکید میکنند که در پشت پردهی اخراج مهاجران افغانستان از پاکستان، دستهای پنهان طالبان کار میکند.