نهاد حمایت کنندهی رسانههای آزاد افغانستان (نی) از اداره محلی طالبان در قندهار خواسته که در مورد مرگ نصیراحمد میرزایی، خبرنگار محلی آن ولایت، بررسیهای لازم را انجام داده و نتیجهی آن را در اسرع وقت شریک سازد
رخشانه: دفتر نی امروز (دوشنبه، ۲۸ قوس) در اعلامیهای در مورد مرگ نصیراحمد میرزایی، خبرنگار محلی در قندهار که روز گذشته رخ داده است گفته که به باور جامعه رسانهای افغانستان، روشن شدن علت مرگ میرزایی ضرور است.
نی گفته است که طب عدلی و نهادهای مرتبط، نتیجهی تحقیقات خویش را در پیوند به مرگ نصیراحمد میرزایی بهگونهی رسمی اعلان نمایند.
این نهاد گفته که جامعهی رسانهای افغانستان بهاین باوراست که شریک ساختن معلومات بدون انجام یک تحقیق لازم مسلکی میتواند ذهنیتها را از اصل مساله و آنچه واقع شده است بهدور نگهدارد.
در اعلامیه نگاشته شده است که آنچه در شبکههای اجتماعی دستبهدست میشود نشان میدهد که مسوولان محلی علت مرگ وی را مشکلات خانوادگی عنوان کرده اند.
بر مبنای این معلومات، مرگ میرزایی بهدست خود وی اتفاق افتاده و در نتیجه خودکشی بوده است.
مرکز خبرنگاران افغانستان نیز گفته است که جزئیات دقیقی در مورد مرگ نصیراحمد میرزایی در دست نیست.
یک منبع معتبر با حفظ هویت به رسانه رخشانه گفت که آقای میرزایی، خبرنگار محلی در ولایت قندهار در خانهاش در شهرک عینو مینه با ضرب گلوله جان باخته است.
به گفته منبع، آقای میرزایی تجربه کار در رادیوهای تبسم، ملی و زما را دارد اما از چندی به اینسو بیکار بوده است.
منبع میگوید که برخی از اعضای خانواده میرزایی در نظام جمهوریت کار میکردند و برادرش نیز یکی از فرماندهان پولیس در نظام پیشین بود.
از سوی دیگر، صدیق الله افغان مسوول رادیو تبسم در قندهار به رسانه رخشانه گفت که میرزایی چند روز قبل به این شبکهی رادیویی برای کار مراجعه کرده و از مشکلات اقتصادی خود نیز یاد نموده بود.
حوزه یازدهم پولیس طالبان در شهر قندهار نیز در خبرنامهای دلیل مرگ میرزایی را مشکلات خانوادگی عنوان کرده است.
با حاکمیت دوبارهی طالبان محدودیتهای شدیدی علیه خبرنگاران و اعضای خانوادههای نظامیان پیشین وضع شده است.
طالبان با آنکه عفو عمومی را بهصورت نمادین اعلام کرده بود اما گزارشهایی از قتل، بازداشت و زندانی ساختن نظامیان پیشین و اعضای خانوادههای آنها وجود دارد.
از طرف دیگر، با محدودیتی که طالبان بر رسانهها وضع کرده، شمار زیادی از خبرنگاران شغل خود را از دست داده که اکنون در تنگنای اقتصادی به سر میبرند و علاوه بر آن تهدیدهای امنیتی علیه خبرنگاران از سوی طالبان نیز وجود دارد.