منابع محلی در ولایت هرات میگویند که نیروهای امر به معروف طالبان در این ولایت، مکان هنری«نگارخانهی بهزاد» را به دلیل آموزش دختران، مهر و لاک کردند.
رخشانه: ادارهی امر به معروف گروه طالبان در ولایت هرات روز(سهشنبه، ۱۴ سنبله) نگارخانهی بهزاد را بهدلیل حضور دختران خُردسال در صنف خوشنویسی بسته کردهاند.
طارق حبیبی، یکی از هنرمندان نگارخانهی بهزاد به رسانهی رخشانه میگوید که نیروهای امر به معروف گروه طالبان در جریان پلمپ نمودن نگارخانه میخواستند تا او و برادرش را نیز بازداشت کنند.
او میگوید: «ادارهی امر به معروف به صورت کتبی و رسمی این مکان را مسدود کردند و میخواستند تا من و برادرم را دست بسته به ریاست امر به معروف ببرند. این عمل کاملا مخالف اخلاق انسانی است و به حیثیت یک هنرمند لطمه میزند.»
او از ادارهی امر به معروف گروه طالبان میخواهد تا در عوض مسدود کردن مکانهای علمی، فرهنگی و هنری، از این مراکز حمایت کنند.
او میگوید: «آنچه مهم است، روح هنرمند هست که شکسته وخدشهدار خواهد شد و در چنین شرایطی احساس هنر و زیبایی در وجود او خواهد مرد.»
طارق حبیبی با اشاره به بسته بودن مکاتب و دانشگاهها میگوید، مردم با صبر و حوصله، محرومیت دخترانشان از حق آموزش و تحصیل را تحمل میکنند.
او میگوید، امیدوار است که کاسهی صبر مردم لبریز نشود.
در همین حال، ابراهیم حبیبی ۵۶ ساله، در ویدیویی که از خودش در شبکهی اجتماعی فیسبوک به اشتراک گذاشته، در واکنش به مسدود شدن این مکان هنری و فرهنگی میگوید که چرا این مکان بهدلیل آموزش دو دختر هنرجو مسدود شود؟
گفتنی است که نگار خانهی بهزاد با بیش از ۱۲ سال، دستاوردهای زیادی در عرصهی هنر داشته و صدها هنرمند زن و مرد در این مکان هنری آموزش دیدهاند.
علاوه بر این، نگارخانهی بهزاد یکی از حوزههای تاریخی ولایت هرات است. این مکان تاریخی به دلیل قرار گرفتن در مقابل قلعهی تاریخی«اختیار الدین» توجه جهانگردهای زیادی را به خود جلب میکرد و چندین نمایشگاه بزرگ هنری نیز در این مکان برگزار شده است.
طی دو سال حاکمیت گروه طالبان در افغانستان، این نگارخانه برای هنرجویان بهگونهی رایگان هنرهای نقاشی و خوشنویسی را آموزش میداد.
در بیستسال گذشته نگارخانهی بهزاد آثار هنری شمار زیادی از هنرمندان دختر و پسر را در خود جای داده و نمایش داده است؛ اما پس از تسلط طالبان در ۱۵ آگست ۲۰۲۱ در افغانستان، بیشتر هنرمندان بهویژه نقاشان و مینیاتوریستها افغانستان را ترک کردند.
ولایت هرات با پیشینهی فرهنگی و هنری در بخش نقاشی و مینیاتوری در افغانستان پیشتاز بود؛ اما اکنون بازار هنر این در ولایت و تحت حاکمیت طالبان از رونق افتاده است.